Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά και οργασμός ενεργειών προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, γίνονται στο Δήμο Λάρνακας προκειμένου να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα κατά των πλημμυρών, σε ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφερε στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Ήδη, όπως είπε, έχει γίνει μια σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, και η δεύτερη σύσκεψη προγραμματίζεται στις 4 Οκτωβρίου, στην παρουσία του ΕπάρχουΛάρνακας. Πάντως ήδη, ο Δήμος, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων και η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας προβαίνουν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Ο Δήμος Λάρνακας προέβη στον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής των οχετών ομβρίων υδάτων. Παράλληλα καθαρίστηκαν τα κανάλια στιςπεριοχές Ξυμπούλη, Βεργίνα, Δήμητρας, Υμηττού, στη Βιοτεχνική Περιοχή προς Seagate και στην έξοδο καναλιού Σπύρου Κυπριανού. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων καθάρισε το κανάλι του Καλού Χωριού. Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ξεκίνησε τον καθαρισμό του ποταμού των Καμάρων και εντός των ημερών θα αρχίσει από το ΣΑΛ, ο καθαρισμός του καναλιού της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού. Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι τα αντλιοστάσια των όμβριων υδάτων έχουν συντηρηθεί από το ΣΑΛ και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, επειδή δεν έχει κατασκευαστεί το μεγάλο αντλιοστάσιο, που θα δώσει διέξοδο στα νερά που πλημμυρίζουν τις περιοχές Μητρόπολης Χρυσοπολίτισσας και Καθαρής, στις περιοχές αυτές ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα, και για το λόγο αυτό, ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει τους δημότες να λάβουν και οι ίδιοι μέτρα. Δηλαδή, να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον των , μπροστά, πλησίον υποστατικών τους, και να ενημερώνουν τους αρμόδιους εάν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν φυσική ροή. Να μην αφήνουνδιάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς, διότι μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα. Οι ιδιοκτήτες υπογείων, συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες στα υπόγεια. Συστήνεται, στην ανακοίνωση του Δήμου, να ασφαλιστούν οι ιδιωτικές περιουσίες και οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών και όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν με σάκους ανασχέσεως (κενούς σάκους για άμμο) μπορούν να αποταθούν στην Πολιτική Άμυνα στο τηλ. 24802034.

 

Το Σεπτέμβριο 2020 αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Κύκλος Α. Οι εργασίες για για ανέγερση του άρχισαν στα στις 13 Αυγούστου. Το έργο θα γίνει σε τέσσερις φάσεις και κατά την ανέγερση θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και του προσωπικού, κάτι που είχε θέσει επιτακτικά ο Σύνδεσμος Γονέων. Μάλιστα έχει συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, να υπάρξει σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης του έργου, η απαιτούμενη συνεννόηση και συνεργασία, διασφαλίζοντας την όσο το δυνατό εύρυθμη και πιο ασφαλή λειτουργία του Σχολείου.

Επίσης στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου έχουν αρχίσει οι εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης και γενικής συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το έργο είχε προκηρυχθεί το 2015 και λόγω προσφυγής από προσφοροδότη στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών το έργο καθυστέρησε για τρία χρόνια.

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 5μμ είναι προγραμματισμένη συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής

Send this to a friend