Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την οργίλη αντίδραση του δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε επιστολή του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου που στάλθηκε την περασμένη Τρίτη στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική  Αναστασιάδου, με την οποία ζητείτο όπως ακυρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του λιμανιού Λάρνακας, σε στρατηγικό επενδυτή και όπως το λιμάνι παραμείνει στην Αρχή Λιμένων, για να εξυπηρετεί αποκλειστικά εμπορικούς σκοπούς. Με τη σειρά του, ο κ. Βύρας, απέστειλε χθες επιστολή προς την αρμόδια Υπουργό, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει τη διαδικασία των προσφορών, που είναι προς το τέλος της, για αξιοποίηση του λιμανιού και της μαρίνας σε μια ενιαία ανάπτυξη. Και ξεκαθαρίζει πως οι όποιες αποφάσεις για την πόλη δεν θα λαμβάνονται με κριτήριο τα προσωπικά ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά με κριτήριο το συνολικό καλό της Λάρνακας. Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου το κράτος οφείλει να υποβάλει τα τελικά έγγραφα προσφορών προς την ισραηλινή κοινοπραξία που ενδιαφέρεται για το έργο. Εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχή, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου λογικά η ισραηλινή κοινοπραξία θα πρέπει να υποβάλει την επίσημη προσφορά της, για ανάληψη του μεγαλεπήβολου έργου.

Εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου, άρχισαν κατασκευαστικά έργα στους χώρους, που τους έχουν παραχωρηθεί στην Ενεργειακή και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού, την ίδια ώρα που άλλες εταιρείες ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις, για την εξασφάλιση υπηρεσιών από τρίτους ως μια προσωρινή άμεση λύση. Οι πιο πάνω εξελίξεις δημιουργούν κλίμα (συγκρατημένης) αισιοδοξίας στο Δήμο Λάρνακας, ότι η πολυπόθητη μετακίνηση των οχληρών εγκαταστάσεων από τα παράλια της πόλης, θα γίνει κατορθωτή εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από το κράτος. Η επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Λάρνακας, για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ενέργειες, τόσο από πλευράς του κράτους, όσο και από πλευράς εταιρειών, ώστε η μεταφορά των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό να γίνει το συντομότερο. Οι παράγοντες της Λάρνακας γνωρίζουν πολύ καλά πως ο δρόμος για την μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος, ωστόσο θα συνεχίσουν την στενή παρακολούθηση των σχετικών διαδικασιών και δηλώνουν αποφασισμένοι να παρέμβουν με διάφορες ενέργειες, εκεί και όπου χρειάζεται, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μετακίνησης. Θυμίζουμε, ότι με βάση τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, θα πρέπει να μετακινηθούν όλα τα πετρελαιοειδή και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 το υγραέριο.

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  ανακοινώνει ότι, την περίοδο 5 Σεπτεμβρίου με 10 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, σε τμήμα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, στη συμβολή της με την οδό Παύλου Βαλδασερίδη, στη Λάρνακα, θα γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης αγωγού από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, τμήμα της λωρίδας κυκλοφορίας της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, μήκους 200 μ. περίπου, με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο λιμανιού προς τον κυκλικό κόμβο «Νέας Σαλαμίνας» θα κλείσει μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της Λεωφόρου, με την οδό Παύλου Βαλδασερίδη και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό, όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Send this to a friend