Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου ξεκινά η δεύτερη φάση, της αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λάρνακας και συγκεκριμένα των δρόμων, όπου το οδόστρωμα είναι σε κακά χάλια ή κατεστραμμένο εξαιτίας των έργων του αποχετευτικού. Οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και θα κοστίσουν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Λάρνακας από την κυβέρνηση, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Οι δρόμοι που έχουν επιλεγεί για να διορθωθούν, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή του λιμανιού και σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Μετά των δρόμων που θα επιδιορθωθούν είναι και κύριες οδικές αρτηρίες, όπως ο δρόμος Χρυσοπολίτισσας – Μητρόπολης. Το οδόστρωμα του συγκεκριμένου δρόμου είναι κατεστραμμένο και παρόλο που δεν έχει ακόμα παραδοθεί από τον εργολάβο του αποχετευτικού συστήματος, εντούτοις θα γίνουν βελτιωτικές εργασίες καθότι με την υφιστάμενη κατάσταση, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών.

Να σημειώσουμε, ότι με την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης των εργασιών, θα ξοδευθούν συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι για να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι προβληματικοί δρόμοι της πόλης απαιτείται ένα κονδύλι της τάξης των 12 -13 εκατομμυρίων. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λάρνακας θα προσπαθήσει τα προσεχή χρόνια να εξοικονομήσει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα και να εξεύρει κι άλλους πόρους, ώστε να ασφαλτοστρωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι δρόμοι, ενώ θ’ αναμένει και νέα οικονομική βοήθεια από το κράτος. Θυμίζουμε, ότι η πρώτη φάση αποκατάστασης του οδικού δικτύου ολοκληρώθηκε πέρσι το καλοκαίρι μ’ ένα κονδύλι ύψους 1,2 εκατομμυρίων, ποσό που εξοικονομήθηκε μετά την διακοπή των πληρωμών προς το ΧΥΤΥ Κόσιης, λόγω του πρόσφατου σκανδάλου.

Ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας, δίνουν σήμερα Τετάρτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα, δημοσιογραφική διάσκεψη, με θέμα το 13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2018, στην εξέδρα του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Το Φεστιβάλ, θεωρείται το μεγαλύτερο και πλέον πετυχημένο Φεστιβάλ στο είδος του.

Παράλληλα θα γίνει και η Έκθεση Παραδοσιακής Φορεσιάς με τίτλο «Όμοια και ανόμοια της παραδοσιακής φορεσιάς Κύπρου – Ρουμανίας».

Μια μεγάλη γκάμα από 70 παραδοσιακά κοστούμια Ρουμανίας – Κύπρου και παραδοσιακά αντικείμενα θα εκτεθούν στο χώρο. Το περιεχόμενο της Έκθεσης  έχει προσφερθεί από το Τμήμα Κυπριακής Χειροτεχνίας και ιδιωτικά Μουσεία, όπως αυτό του Λαογραφικού Μουσείου Άλωνας, που ανήκει στον Στέλιο Χατζηγεωργίου, τη Νέας Γενιάς Βορόκλινης, τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Βρακοφόρων Κύπρου και τον Πολιτιστικό Όμιλο  Αθανασία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Αποθήκες, στη Λάρνακα και θα διαρκέσει για ενάμιση μήνα, δηλαδή από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2018 και θα προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία και στους τουρίστες.

Send this to a friend