Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πλημμύρισαν το facebook με ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια οι εκπαιδευτικοί
Πλημμύρισαν το facebook με ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια οι εκπαιδευτικοί

Πλημμύρισαν το facebook με ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια οι εκπαιδευτικοί

Σε άλλο επίπεδο πέρασε ο πόλεμος μεταξύ των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας, με τους πρώτους να βάζουν στο παιχνίδι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας έμφαση στα κακώς έχοντα των κτιριακών εγκαταστάσεων των δημόσιων σχολείων.
Από χθες, πρώτη μέρα που οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες σχολικών κτιρίων που είτε βρίσκονται σε άθλια κατάσταση ή αποτελούν ανοικτό εργοτάξιο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές.
Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται άλλωστε και το σχετικό μέτρο που έλαβαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με το οποίο προτίθενται να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά έγγραφα για την καταλληλότητα των σχολικών μονάδων.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, πολλά σχολεία δεν δείχνουν έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τοποθέτηση από επίσημα κυβερνητικά χείλη για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού επαναφέροντας το ζήτημα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, θέμα που κυριάρχησε λίγο πριν το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς μετά το τραγικό ατύχημα στο Δημοτικό Σχολείου Αλεθρικού.

 

«Η κοινή γνώμη κατάλαβε από τις φωτογραφίες των σχολείων που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ότι το κρίσιμο θέμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ στα σχολεία έχει αφεθεί ΠΛΗΡΩΣ από το ΥΠΠ;» διερωτάται σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.
«Για του λόγου το αληθές…. οι πιο κάτω θλιβερές και ανησυχητικές εικόνες. (ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ)», προσθέτει.
Θέση στο ζήτημα μετά από τον καταιγισμό με φωτογραφίες ακατάλληλων σχολικών χώρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε με ανάρτηση του στο facebook και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου.
«Τελικά μια απαλλαγή κάνει θαύματα. Από πεντάστερα μετέτρεψε τα σχολεία μας αίφνης σε τρώγλες. Ας περιμαζέψουμε λοιπόν τις σπατάλες και ας τα φτιάξουμε» σημειώνει με νόημα ο κ. Δημητρίου.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο του Πέτρου Δημητρίου. Ο κ. Χαραλάμπους απάντησε με ολομέτωπη επίθεση στο πρώην στέλεχος του ΔΗΣΥ και νύν διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend