Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΒ:Στη φυλακή Κύπρια μάνα και γιος – Είχαν στήσει κύκλωμα κοκαΐνης
ΗΒ:Στη φυλακή Κύπρια μάνα και γιος – Είχαν στήσει κύκλωμα κοκαΐνης

ΗΒ:Στη φυλακή Κύπρια μάνα και γιος – Είχαν στήσει κύκλωμα κοκαΐνης

Ποινή φυλάκισης επέβαλε Δικαστήριο στην Βρετανία στην Κύπρια Χελεν Κατσιγιάννη και στον γιο της, Γιώργο Πικουνη οι οποίοι εμπλέκονταν όπως διαφάνηκε σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και κρακ το οποίο είχε κέρδη πάνω από 300 χιλιάδες λίρες.

Όπως αναφέρει το BBC εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν ο γιος ο οποίος είχε μετακομίσει από την Βρετανία στην Πύλα, προκειμένου να ελέγχει το κύκλωμα δίδωντας εντολές μέσω τηλεφώνου στην μητέρα του, η οποία σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα έπαιρνε καθημερινά πτήσεις προκειμένου να παραδίδει «πακέτα».

Το Δικαστήριο επέβαλε 8 χρόνια ποινή φυλάκισης στον 29χρονο Πικουνη, 3.5 χρόνια στην 67χρονη μητέρα του και 6 χρόνια σε άλλο συνεργό τους από το Plymouth.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα είχε εντοπιστεί αρχές του περασμένου Ιούνη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, η 67χρονη πραγματοποιούσε νυκτερινές «αποστολές κοκαΐνης». Συγκεκριμένα, υπάρχουν στοιχεία που θέλουν την 67χρονη να πραγματοποίησε 26 συνολικά ταξίδια στο Devon στη μέση της νύκτας. Τα ταξίδια αυτά τής απέφεραν κέρδη χιλιάδων λιρών Αγγλίας.

Τις ίδιες διαδρομές μεταφοράς κοκαΐνης φαίνεται πως έκανε και ο νεαρός από το Plymouth. Τον Μάιο του 2017 συνελήφθη στην περιοχή Exeter, η οποία βρίσκεται στην πόλη Devon του Ηνωμένου Βασιλείου και στην κατοχή του εντοπίστηκε κοκαΐνη αξίας 12.500 λιρών Αγγλίας.

Άλλοι δυο συνεργοί στο κύκλωμα φυλακίστηκαν για 2 χρόνια. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η ανακριτική ομάδα, έχει στην κατοχή της πάνω από 10 χιλιάδες σελίδες αποδεικτικά στοιχεία στα οποία περιλαμβάνονται τηλεπικοινωνιακά δεδομένα αλλά και οικονομικά στοιχεία απ’ τις συναλλαγές.

Οι λεπτομέρειες των αποδεικτικών στοιχείων αυτών, ήταν το κλειδί όπως σημειώθηκε προκειμένου να εξιχνιαστεί το κύκλωμα και να κατηγορηθούν οι κατηγορούμενοι.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend