Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνάντηση ΠτΔ με Τσίπρα πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη
Συνάντηση ΠτΔ με Τσίπρα πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση ΠτΔ με Τσίπρα πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη

Πριν τη μετάβαση στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για συλλογική ανταλλαγή απόψεων όπως αποκάλυψε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού θα κριθούν από μία σειρά παραμέτρων, που σε μεγάλο βαθμό δεν ορίζονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, και αναμένει την πρωτοβουλία της Ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Θα ήταν ευχής έργο ο, φέρων εσχάτως ευρωπαϊκό προσωπείο, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να ανοίξει τα χαρτιά του για τα κρίσιμα ζητήματα και να αρχίσει ένας πραγματικός προπαρασκευαστικός διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, που να οδηγήσει τελικά σε αποδοχή των παραμέτρων του πλαισίου Γκουτέρες, που είναι το κλειδί για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικές πιθανότητες επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε στο Σίγμα ανώτατη πηγή του ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ ρόλο στο πολιτικό – διπλωματικό σκηνικό του Κυπριακού θα έχει το επόμενο διάστημα και η Ε.Ε.

Πέραν της συνάντησης Μογκερίνι – Λουτ στις Βρυξέλλες στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ετοιμάζεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως τις προοπτικές, ενόψει Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αυστρία το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ανταλλαγή απόψεων θα γίνει και με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο Λονδίνο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα σταθμεύσει καθοδόν προς τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend