Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Apple: 5 σενάρια και η πιθανή πραγματοποίησή τους
Apple: 5 σενάρια και η πιθανή πραγματοποίησή τους

Apple: 5 σενάρια και η πιθανή πραγματοποίησή τους

Η Apple έστειλε προσκλήσεις την περασμένη Πέμπτη για την ετήσια εκδήλωση παρουσίασης των νέων προϊόντων της. Προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου στο campus της Apple, η εκδήλωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επικεντρωθεί στα νέα iPhone, με μια πιθανότητα η εταιρεία να λανσάρει επίσης νέα iPad ή άλλες συσκευές. Επίσης, στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου η Apple ανακοινώνει συνήθως ενημερώσεις για το smartwatch της.

Όμως, ενώ πολλά έχουν ήδη διαρρεύσει μέσω δημοσιευμάτων, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους η Apple θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να τους αφήσει όλους …σύξυλους. Ιδού μερικά σενάρια, μαζί με την εκτίμησή μας για το κατά πόσο θα υλοποιηθούν στην πραγματικότητα.

Μια διαδικτυακή υπηρεσία βίντεο

Πιθανότητα: Αρκετά πιθανό

Φημολογείται ότι η Apple εργάζεται πάνω στη δική της πλατφόρμα που θα ανταγωνιστεί το Netflix – μάλιστα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει πολύ κόσμο, όπως τους πρώην συμπροέδρους της Sony Pictures Television, Jamie Erlicht και Zack Van Amburg, και να διαπραγματεύεται συμφωνίες με όλο το Χόλυγουντ, με ανθρώπους όπως οι Reese Witherspoon, Jennifer Aniston και Oprah Winfrey. Ωστόσο, κανείς δεν έχει αναφέρει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την υπηρεσία βίντεο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να πηγαίνει πακέτο με την Apple Music και άλλες υπηρεσίες όπως το Amazon Prime, ή θα μπορούσε να είναι μια αυτόνομη συνδρομή, ή απλώς να διατίθεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους iPhone και iPad. Η αποκάλυψη της υπηρεσίας στο event για τα iPhone θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή του κοινού.

Φτηνότερο iPhone

Πιθανότητα: Πιθανό

Πέρυσι, η Apple όχι μόνο λάνσαρε το iPhone X των 1.000 δολαρίων, αλλά αύξησε και τις τιμές των iPhone 8 και 8 Plus, σε σύγκριση με τα νέα μοντέλα του 2016. Χάρη σε αυτές τις αυξήσεις των τιμών, τα έσοδα της Apple από τα iPhone αυξήθηκαν κατά 14% τα δύο πρώτα τρίμηνα κυκλοφορίας των νέων μοντέλων, παρόλο που ο αριθμός των συσκευών που πουλήθηκαν αυξήθηκε ελάχιστα. Τα μηνύματα που έρχονται από τους παρατηρητές των εξελίξεων που αφορούν την Apple είναι αντικρουόμενα σχετικά με τις τιμές για το 2018, αλλά τουλάχιστον ένας αναλυτής της Γουόλ Στριτ πρόβλεψε τον Ιούνιο μια πτώση κατά 100 δολάρια της τιμής εκκίνησης του αναβαθμισμένου iPhone X, στα 900 δολάρια.

Ένα Apple Watch στρογγυλού σχήματος

Πιθανότητα: Όχι τόσο πιθανό

Και στα τρία μοντέλα που προέκυψαν μετά το αρχικό, η οθόνη του Apple Watch είχε τετράγωνο σχήμα, παρόλο που η εταιρεία έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν μια στρογγυλή οθόνη. Αν και το ρολόι είναι πρώτο σε πωλήσεις σε ολόκληρη την κατηγορία, δεν σημείωσε ποτέ τη μεγάλη επιτυχία που ανέμεναν ορισμένοι αναλυτές. Η Apple δεν δίστασε να επιστρέψει στο …σχεδιαστήριο για να ανανεώσει πτυχές της αρχικής της σχεδιαστικής προσέγγισης από το 2015, ανανεώνοντας π.χ. εντελώς την οθόνη της συσκευής πέρυσι. Όμως, μέχρι στιγμής οι φήμες για μια πιθανή κυκλοφορία της Σειράς 4 αναφέρονται αποκλειστικά σε τετράγωνη οθόνη – ελαφρώς μεγαλύτερη και φωτεινότερη από την τρέχουσα οθόνη.

Ένα εντελώς νέο Mac Pro

Πιθανότητα: Απίθανο
Είναι σίγουρο ότι η Apple επανασχεδιάζει τον γερασμένο επιτραπέζιο υπολογιστή της, Mac Pro. Την τελευταία φορά που η εταιρεία μίλησε για το θέμα αυτό, τον περασμένο Απρίλιο, μάθαμε ότι ο νέος υπολογιστής δεν επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή του πριν το 2019. Όμως, με τόσους πολλούς πελάτες να διαμαρτύρονται για την παραμέληση της σειράς Mac από την Apple, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ανακοίνωση-έκπληξη.

Ένα νέο MacBook Air με καλύτερη οθόνη και καμία άλλη αλλαγή

Πιθανότητα: Απίθανο

Το μοντέλο της Apple με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στους φορητούς υπολογιστές είναι το MacBook Air, με τιμή εκκίνησης κάτω από τα 1.000 δολάρια – μοντέλο με τσιπ της Intel που κυκλοφόρησαν πριν από τρία χρόνια και οθόνη χαμηλής ανάλυσης. Το Bloomberg ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Apple προγραμματίζει επιτέλους να αναβαθμίσει τη συσκευή ή τουλάχιστον να προσφέρει κάτι με πιο σύγχρονες προδιαγραφές και τιμή στα 1.000 δολάρια. Αυτό οδήγησε ορισμένους να ελπίζουν ότι ο αγαπημένος τους Air απλά θα αποκτήσει μια καλύτερη οθόνη και έναν ταχύτερο επεξεργαστή, διατηρώντας τις πολλές θύρες (όπως USB 3 και υποδοχή κάρτας SD) που έχουν απομακρυνθεί εδώ και καιρό από τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Πολλοί προτιμούν επίσης το πληκτρολόγιο του Air σε σχέση με τα πληκτρολόγια νεότερων μοντέλων. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι η Apple έχει «σκοτώσει» στο παρελθόν πολλά ports και πολλές άλλες λειτουργίες, χωρίς να επαναφέρει καμία στο προσκήνιο.

Πηγή: impossible.works

Send this to a friend