Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Έριξε αυλαία χθες βράδυ το 38ο Φεστιβάλ Λευκάρων, με μοντέρνα μουσική και street food που ξεκινούσε από πεντανόστιμους λουκουμάδες μέχρι γευστικές επιλογές vegan. Η προσέλευση του κόσμου είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τον κόσμο να συνωστίζεται στην πλατεία του Τιμίου Σταυρού που ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων αλλά και τα γραφικά ταβερνάκια και καφέ του τουριστικού Δήμου. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. Σε δηλώσεις του συνεχάρη το Δήμο και αναφέρθηκε στα προγράμματα χρηματοδότησης όπως αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης από το οποίο επωφελούνται όλες οι κοινότητες αλλά και τα Λεύκαρα. Το Υπουργείο του είπε ο κος Καδής, στηρίζει πρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στην ανάπτυξη της υπαίθρου και του αγροτικού κόσμου. Ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, δήλωσε ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου και επεσήμανε ότι αυτό μεγιστοποιεί τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στη μετατροπή του Δήμου Λευκάρων σε Πολιτιστικό Κέντρο της Κύπρου. το φεστιβάλ Λευκάρων είχε αρχίσει στις 11 Αυγούστου.

Επέστρεψε στην Κύπρο τα μεσάνυχτα ο Χρήστος Μισός από την Ορμήδεια, ο οποίος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαικό Αγώνα Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Para-Archery 2018 που διεξήχθη στο Pilsen Τσεχίας. O Χρήστος Μισός παρ’ όλο που έχει χάσει τελείως το φως του από την ηλικία των 34ων ετών, δεν το έχει βάλει κάτω και το απέδειξε με την τιμητική διάκριση βγαίνοντας 2ος σε όλη την Ευρώπη. Πριν δύο περίπου χρόνια, είχε ζητήσει ως δώρο από την Κοινότητα, ένα επαγγελματικό τόξο, κάτι που το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας το έκανε χωρίς δισταγμό. Από τότε ο Χρήστος Μισός ξεκίνησε έναν αγώνα σκληρών προπονήσεων, δείχνοντας αφοσίωση και πείσμα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή του Ανδρέα Ονουφρίου. Με σκληρή δουλειά, έκανε αλήθεια το όνειρο του να γίνει ο πρώτος Κύπριος αθλητής με οπτική αναπηρία που έχει αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση τοξοβολίας, ο οποίος μάλιστα κατέκτησε αργυρό μετάλλιο. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμήδειας Χριστοφής Κασιουρής, σε δηλώσεις του συνεχάρη τον συμπολίτη του, για τη μεγάλη του επιτυχία, η οποία όπως ανέφερε, τιμά την Ορμήδεια αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Ο Χρίστος Μισός, πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα που ονομάζεται Σύνδρομο Αδαμαντιάδη – Behcet, το οποίο χτυπά στα οπτικά νεύρα και του προκάλεσε ολική τύφλωση. Με την τοξοβολία ασχολείται μόλις τα τελευταία χρόνια, αλλά το πάθος του γι αυτή ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με το άθλημα, στη Σχολή Τυφλών. Τα έξοδα της συμμετοχής του Χρίστου Μισού στο Πανευρωπαικό Αγώνα Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Para-Archery καλύφθηκαν από ευγενείς χορηγίες ιδιωτών επιχειρηματιών.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στο Μινσκ της Λευκορωσσίας ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» μετέβη εκεί από τις 4 μέχρι 11 Αυγούστου έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Αγροτικού Κρατικού Πανεπιστημίου του Μινσκ. Ο Όμιλος πραγματοποίησε 2 παραστάσεις, στον Βοτανκό κήπο και στο θέατρο του Πανεπιστημίου, όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων επίσημες αντιπροσωπείες από άλλα Πανεπιστήμια κάποια από τα οποία, εξέφρασαν επιθυμία για υπογραφή πρωτοκόλου συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Όμιλο ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ. Η αποστολή του ομίλου αποτελείτο από 16 χορευτές χορεύτριες, 3 μουσικούς και 3 τραγουδιστές.

Η Ισπανίδα σκηνοθέτης Κάρλα Σιμόν υπογράφει την ταινία «Ενα Aξέχαστο Καλοκαίρι» που παρουσιάζει στις 8:30 στους κήπους του Μουσείου Πιερίδη, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου. Η ιστορία τοποθετείται στην Καταλονία.

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 2.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού του ΣΑΛ.

Send this to a friend