Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι εισηγήσεις Χαμπιαούρη… ανοίγουν ή κλείνουν τα σχολεία-Στενέψανε τα περιθώρια
Οι εισηγήσεις Χαμπιαούρη… ανοίγουν ή κλείνουν τα σχολεία-Στενέψανε τα περιθώρια

Οι εισηγήσεις Χαμπιαούρη… ανοίγουν ή κλείνουν τα σχολεία-Στενέψανε τα περιθώρια

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να παραλάβουν από το Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την επιστολή για κάλεσμα επανέναρξης του διαλόγου η οποία, θα περιέχει εκτός από την προόσκληση του υπουργού σε διάλογο και τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, ούτως ώστε οι δύο πλευρές να βρουν την χρυσή τομή.

Όπως μας ανέφεραν πληροφορίες, οι ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, θα κληθούν σε διάλογο μέσω της επιστολής μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα δεδομένα ενώπιον των διοικητικών συμβουλίων τους.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που δεχθούν το κάλεσμα Χαμπιαούρη η συνάντηση αναμένετε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η νέα επιστολή του υπουργού, εάν ενδεχομένως αφήσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ικανοποιημένες αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για νέο διάλογο. Σε περίπτωση όμως που συμβεί το αντίθετο οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών θα υλοποιήσουν, όπως διαμήνυσαν από πριν, τα μέτρα που εξήγγειλαν από τις 27 Ιουλίου, με αρχή την εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 28 Αυγούστου προς το Προεδρικό.

Η Κυβέρνηση πάντως, εμμένει στην θέση της ότι δεν προτίθεται να αποσύρει τα μέτρα που λήφθηκαν, δίνοντας όμως το περιθώριο εισηγήσεων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες πολλάκις τόνισαν πως για να βρεθεί λύση στο γόρδιο δεσμό πρέπει να αποσυρθούν τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι διανύουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει αγεφύρωτο.

Πηγή : Reporter

Send this to a friend