Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίτρινος συναγερμός για τον Δεκαπενταύγουστο
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίτρινος συναγερμός για τον Δεκαπενταύγουστο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίτρινος συναγερμός για τον Δεκαπενταύγουστο

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Τετάρτη 15 Αυγούστου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πρόκειται να επικρατούν κατά το διάστημα της ημέρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμ. Μετεωρολογίας, εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης (14/8), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά και λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη (15/8), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά και γύρω στους 31 βαθµούς στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη εκτός από τα δυτικά όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.

Την Πέµπτη (16/8), την Παρασκευή (17/8) και το Σάββατο (19/8) ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι και την Παρασκευή για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές ενώ το Σάββατο, δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Send this to a friend