Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τιμητική παραχώρηση υπηκοότητας σε αριστούχο μαθητή από το Ιράν 
Τιμητική παραχώρηση υπηκοότητας σε αριστούχο μαθητή από το Ιράν 

Τιμητική παραχώρηση υπηκοότητας σε αριστούχο μαθητή από το Ιράν 

Τιμητική πολιτογράφηση στον 16χρονο αριστούχο μαθητή Datis Amirkalali από το Ιράν, παραχώρησε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι ο Datis γεννήθηκε στο Ιράν το 2002. Ήρθε στην Κύπρο με τους γονείς του τον Αύγουστο του 2011 και έκτοτε η οικογένεια διαμένει στη χώρα μας ως αιτούντες άσυλο.

Ο 16χρονος φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο στη Λευκωσία και είναι αριστούχος μαθητής. Από το 2015 συμμετέχει κάθε χρόνο στους ετήσιους Παγκύπριους Διαγωνισμούς Μαθηματικών της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, εξασφαλίζοντας το 1ο παγκύπριο βραβείο το 2016, 2017 και 2018.

“O Υπουργός Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις του Datis στα μαθηματικά, οι οποίες τον καθιστούν όχι μόνο παράδειγμα ακαδημαϊκής αριστείας αλλά και κοινωνικής ενσωμάτωσης μετανάστη στο κυπριακό γίγνεσθαι, αποφάσισε να του παραχωρήσει τιμητικά την κυπριακή υπηκοότητα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεδομένου ότι ο Datis Amirkalali είναι ανήλικος, ο Υπουργός προχώρησε και στην πολιτογράφηση της μητέρας του Behnoosh Salhi.

Η οικογένεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Υπουργό Εσωτερικών ευχαριστώντας τον θερμά για την τιμητική πολιτογράφηση. Οι πολιτογραφήσεις έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: philenews /ΚΥΠΕ

Send this to a friend