Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑ : Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο 34χρονος πατροκτόνος
ΛΑΡΝΑΚΑ : Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο 34χρονος πατροκτόνος

ΛΑΡΝΑΚΑ : Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο 34χρονος πατροκτόνος

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου στις 4 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να απαντήσει στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας του πατέρα του 62 χρόνων που έγινε στις 11 Απριλίου στην Ορόκλινη, ο Αγγλοκύπριος George Steven Ioannou 34 χρόνων.

Την Πέμπτη 09/08 ήταν προγραμματισμένο να απαντήσει στην κατηγορία ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και ο Πρόεδρος του Σώματος όρισε την 4η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για να απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Μέχρι τότε διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Απριλίου, ο 34χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο, βρισκόταν στο καθιστικό του σπιτιού του στην Οδό Φιλίας στην Ορόκλινη μαζί με τον πατέρα του Στιβ Ανδρέα Ιωάννου και τη γιαγιά του Ευτυχία Ιωάννου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία η Ευτυχία Ιωάννου, σε κάποια στιγμή γύρω στις δέκα το βράδυ γιος και πατέρας άρχισαν να συζητούν για το εάν ο 34χρονος είχε πάρει τα φάρμακά του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γιαγιάς, οι δύο άρχισαν να σπρώχνονται και κατέληξαν στο έδαφος με τον ύποπτο πάνω από τον πατέρα του. Ενώ η ηλικιωμένη προσπαθούσε να τους χωρίσει, άκουσε το γιο της να της φωνάζει “Mum, εμασιέρωσε με”, οπότε ο 34χρονος σηκώθηκε και έφυγε τρέχοντας από το σπίτι.

Ο 62χρονος πατέρας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου απεβίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 11ης Απριλίου. Από τις εξετάσεις των γιατρών διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος έφερε τραύματα από μαχαίρι στην αριστερή μασχάλη, στο θώρακα, στο αριστερό ισχίο και δύο τραύματα στην πλάτη.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε στις 2 τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου και συνελήφθη, λέγοντας στους αστυνομικούς στα αγγλικά «τον μαχαίρωσα, θα πάω φυλακή».

Στη συνέχεια οδήγησε την Αστυνομία απέναντι από το σπίτι του όπου εντοπίστηκε το μαχαίρι που είχε πετάξει. Πρόκειται για ανοιγόμενο μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών, με λεπίδα μήκους 6 εκατοστών.

Μεταφερόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, ο 34χρονος ομολόγησε προφορικά ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του μετά από λογομαχία για τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ο ίδιος λαμβάνει.

Μετά την προφυλάκιση του και με βάση δικαστικό διάταγμα, ο ύποπτος υποβλήθηκε σε υποχρεωτική ψυχιατρική νοσηλεία για περίοδο δύο μηνών στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας

Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Send this to a friend