Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Τους πυλώνες της ΑΗΚ που έχουν χωροθετηθεί για μεταφορά γραμμών υψηλής τάσης θα επιθεωρήσει στις 9:30 το πρωί αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιώργο Περδίκη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι του εργαστηρίου είναι ανάστατοι γιατί έχουν χωροθετηθεί πυλώνες ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις όπου εργάζονται καθημερινά, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι έχουν διατυπώσει έντονη ανησυχία αφ’ ενός για τις επιπτώσεις στην υγεία τους από την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά και στις επιπτώσεις στις φυτείες και στις μελέτες που γίνονται στο Πειραματικό Εργαστήρι Ζυγίου,του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών. Τον κο Περδίκη θα συνοδεύει η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος, Έφη Ξάνθου.

Εκδήλωση για Βροχή Μετεώρων που είναι γνωστή ως Περσείδες διοργανώνει στις 11 του μηνός, το Κίτιον Πλανητάριον Αστεροσκοπείον, στο γνωστό της στέκι, στην Παραλία Σοφτάδων, στο Kite Med -Kite surfing Club. Δίπλα από τη θάλασσα, θα γίνει Παρουσίαση και ενημέρωση για το φαινόμενο, και παρατήρηση πλανητών με τηλεσκόπια. Στις 11 του μηνός θα είναι η νέα σελήνη που προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα να είναι ορατά πολλά πεφταστέρια, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση. Κατά τις Περσείδες παρατηρούνται πολλές και μεγάλες φωτεινές βολίδες στον ουρανό και γι’ αυτό τον λόγο είναι η διασημότερη βροχή μετεώρων .
Τη βροχή μετεώρων ο Φωτογραφικός Όμιλος Λάρνακας θα την παρακολουθήσει στο εγκαταλειμμένο χωριό Παρσάτα, κοντά στη Λάγια. Η εκδήλωση θα είναι μόνο για μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου.

Φιλανθρωπική συναυλία διοργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 9μμ στο Σπίτι του Εθελοντή, το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Hope for Children και στην εκστρατεία #StandByGreece με σκοπό την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για παιδιά σε πυρόπληκτη περιοχή της Αττικής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα. Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ, και δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών. Στην είσοδο όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν την εισφορά τους με την έκδοση σχετικής απόδειξης. Θα τραγουδήσουν οι: Μαρία Κοκκώνη, Χριστιάνα Χαραλάμπους, και Γεωργία Καϊμακλιώτη

Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Πεσόντων Τέκνων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας κατά την Τουρκική Ανταρσία του 64 και κατά τις μάχες της Τυλληρίας, την 7η & 8η Αυγούστου του 64, θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή στις 8:30πμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Θα λειτουργήσει και θα προστεί του Μνημοσύνου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ανδρέας Παναγή. Επιμνημόσυνο Λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές της Πόλης και Επαρχίας, Σωματεία και Οργανώσεις.
Ο Δήμος Αραδίππου, οι Λαϊκές Οργανώσεις, τα Οργανωμένα Σύνολα και οι συγγενείς των Πεσόντων Αραδίππου θα τελέσουν το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Ηρώων και Μαρτύρων της Αραδίππου. Το Μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Αυγούστου στις 8.30π.μ. στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο φιλόλογος – συγγραφέας Δρ Κώστας Κατσώνης.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακα θα παραμείνει κλειστό κατά την περίοδο 13 με 24 Αυγούστου, και η διανομή τροφίμων, προς τους δικαιούχους, πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή από τις 8 π.μ. μέχρι τις 12μ.

Τα Λεύκαρα διοργανώνουν και φέτος το 38ο καλοκαιρινό του φεστιβάλ, από τις 11-19 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες μουσικές και χορευτικές βραδιές. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η ρετρό συναυλία με τους Γιώργο Λεμπέση, Δημήτρη Μεντζέλο – Ημισκούμπρια, Θάνο Καλλίρη, Στέλλα Γεωργιάδου και Σοφία Αρβανίτη την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 9μμ. στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων. Είσοδος 15 ευρώ.

Send this to a friend