Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βλάβη στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας – Μειωμένη παροχή νερού
Βλάβη στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας – Μειωμένη παροχή νερού

Βλάβη στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας – Μειωμένη παροχή νερού

Βλάβη προέκυψε στην Μονάδα Αφαλάτωσης στη Δεκέλεια από την Κυριακή (5/8) , με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «μικρό» πρόβλημα στην παροχή νερού, σύμφωνα με τον ανώτερο τεχνικό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Νίκο Ανδρέου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου, ανέφερε στο SigmaLive ότι λόγω της μερικής βλάβης, η μονάδα παρέχει τα 2/3 του νερού προς τους δήμους, οι οποίοι διαχειρίζονται με τη σειρά τους την κατανομή στα νοικοκυριά. Όπως μας ανέφερε, γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος μέχρι και σήμερα (6/8).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω της θερινής περιόδου και της κορύφωσης των καλοκαιρινών διακοπών υπάρχει αυξημένη ζήτηση νερού κυρίως στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Καταγγελίες πολιτών κάνουν λόγο για προβλήματα στην παροχή νερού τις τελευταίες 48 ώρες στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε ότι η βλάβη εμφανίστηκε στη Μονάδα Αφαλάτωσης το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο το πρόβλημα στην περιοχή παρουσιάστηκε στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας (6/8).

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή το τελευταίο 48ωρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανέφερε ο δήμαρχος παρουσιάζεται στην οικιστική περιοχή του Παραλιμνίου αλλά και στην περιοχή του Κάπαρη.

«Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην τουριστική περιοχή» τόνισε, καλώντας παράλληλα το κοινό να περιορίσει τη χρήση νερού και να προβεί στις απαραίτητες εξοικονομήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η επαρχία Αμμοχώστου αυτή την περίοδο χρειάζεται 40 χιλιάδες κυβικά νερού ημερησίως και αυτή τη στιγμή ένεκα του τεχνικού προβλήματος λαμβάνει 25 χιλιάδες κυβικά.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων:

“Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας, θα παραχωρούνται μειωμένες ποσότητες νερού, σε σχέση με τις απαιτούμενες για την εποχή, στους Δήμους και στις Κοινότητες της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου.

Ο Διαχειριστής της Μονάδας Αφαλάτωσης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επιδιόρθωσης της βλάβης και αποκατάστασης της παροχής το συντομότερο δυνατό. Εκτιμάται ότι η μονάδα θα τεθεί ξανά σε λειτουργία μέχρι την Τέταρτη.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει όλους τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού, εξοικονομώντας τη μέγιστη δυνατή ποσότητα και λυπάται για την όποια ταλαιπωρία προκληθεί λόγω της περιορισμένης παροχής.

Το κοινό θα τυγχάνει άμεσης ενημέρωσης για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη”.

Πηγή : Sigmive

Send this to a friend