Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Θες να πεις όχι στη ζάχαρη; Δες με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις
Θες να πεις όχι στη ζάχαρη; Δες με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις

Θες να πεις όχι στη ζάχαρη; Δες με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις

Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στα γλυκά και τις γλυκές γεύσεις, αλλά θέλεις να τρως όσο γίνεται πιο υγιεινά, τότε ήρθε η ώρα να φτιάχνεις μόνη/ος σου σπιτικά επιδόρπια και να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με άλλα γλυκά υλικά.

Φυσικά υπάρχει πληθώρα γλυκαντικών που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά καλό είναι να προτιμήσεις να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με κάποιο από τα φυσικά υλικά που είδαμε σε αυτή τη λίστα που δημοσιεύει το shape.gr.

Μέλι

To μέλι δεν είναι απλά ένα γλυκαντικό, αλλά σαν τροφή συγκρινόμενο με τη ζάχαρη, θεωρείται καλύτερο για τον οργανισμό, καθώς δεν ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο το ζάχαρο στον οργανισμό, οπότε για να το πούμε απλά “καίγεται” πιο εύκολα. (Δες εδώ τα οφέλη που έχει το μέλι αλλά και ποιο είδος είναι το καλύτερο).

Μελάσα

Η μελάσα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο που την καθιστά μια γλυκαντική ουσία, ιδανική για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Επιπλέον, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο.

Μαύρη φυσική ζάχαρη

Πρόκειται για τον συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης.

Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Αποτελούν ακόμα μια επιλογή ιδανική για τις φορές που θέλεις να καταναλώσεις κάτι γλυκό, είτε σκέτα είτε σαν μέρος ενός σνακ. Αρκεί να επιλέξεις εκείνα τα αποξηραμένα φρούτα που δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης.

Χαρουπόσκονη αντί για σοκολάτα

Η σκόνη χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, smoothies και ροφήματα ως υγιεινό υποκατάστατο κακάο ή σοκολάτας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ είναι φυσικό προϊόν και δεν περιέχει γλουτένη, καφεΐνη ή ζάχαρη.

Πηγή: mag.sigmalive.com

Send this to a friend