Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ρεπορτάζ από την κόλαση-Τα βίντεο από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Ρεπορτάζ από την κόλαση-Τα βίντεο από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ρεπορτάζ από την κόλαση-Τα βίντεο από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Οι εικόνες και τα βίντεο από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική προκάλεσαν σοκ.
Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα από δημοσιογράφους και απλούς πολίτες οι οποίοι φαίνονται να παλεύουν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα η οποία σαρώνει σπίτια, περιουσίες, δέντρα και ανθρώπινες ζωές στο πέρασμά της.
Το πρώτο από τα βίντεο που προκάλεσε σοκ ήταν ενός πολίτη ο οποίος γύρισε σπίτι του για να σώσει το γατάκι του αλλά κλείστηκε απ έξω με συνέπεια να αποτυπώσει με το κινητό του τις δραματικές στιγμές όπου οι φλόγες καταπίνουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους ενώ ο ίδιος (και το γατάκι) γλυτώνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Επίσης, σε ένα από τα βίντεο του πολίτη Νίκου Βερυκοκίδη, διακρίνεται ο πρώτος διασώστης που φτάνει στην περιοχή και παραλαμβάνει κατά προτεραιότητα τα παιδιά και τους τραυματίες, ενώ ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την ατμόσφαιρα και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια συντονισμού της επιχείρησης.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών προσπαθούν να αναπνεύσουν, χρησιμοποιώντας τις μπλούζες τους για να καλύψουν τα πρόσωπά τους, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα και άλλοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Από τις 18:30 το απόγευμα έως τις 3 τα ξημερώματα, οι πυρόπληκτοι παρέμεναν στα βράχια, την ώρα που καίγονταν τα πάντα γύρω τους.

Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend