Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Αναχωρεί για τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας η Κυπριακή αποστολή με εξήντα πυροσβέστες
Αναχωρεί για τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας η Κυπριακή αποστολή με εξήντα πυροσβέστες

Αναχωρεί για τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας η Κυπριακή αποστολή με εξήντα πυροσβέστες

Για τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας τα οποία από χθες το μεσημέρι καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους, αναχωρεί στις 8 το πρωί η Κυπριακή αποστολή με σκοπό να συνδράμει για αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, στην οποία έχασαν την ζωή τους 24 άτομα.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε χθες βράδυ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής Κυβέρνησης Νικόλαο Τόσκα εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής Κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι μπορούμε να διαθέσουμε άμεσα ομάδα 60 ανδρών, πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας και εφόσον υπάρξει η δυνατότητα αερομεταφοράς θα διατεθούν και δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Η αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής Άμυνας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε : «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση για παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Άμεσα διάθεση ομάδας 60 Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας».

Πηγή : Reporter.com.cy

Send this to a friend