Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ταξιδεύουν από την Λάρνακα για τον Λίβανο με μια ιστιοσανίδα
Ταξιδεύουν από την Λάρνακα για τον Λίβανο με μια ιστιοσανίδα

Ταξιδεύουν από την Λάρνακα για τον Λίβανο με μια ιστιοσανίδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη το πρωί του Σαββάτου (21/7) με τον ομόλογο του του Λιβάνου Gebran Bassil, στην τελετή αναχώρησης από τη μαρίνα της Λάρνακας, δύο πρωταθλητών ιστιοσανίδας από το Λίβανο.

Πρόκειται για τους αθλητές George Jammal και Jad Ghosn οι οποίοι αναχώρησαν από την Κύπρο για να φτάσουν στην πόλη Batroun του Λιβάνου με ιστιοσανίδες στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun 2018.

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άφιξη του «αγαπητού φίλου» στην Κύπρο και σημείωσε ότι “η σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun αποδεικνύει την εγγύτητα των χωρών μας, η οποία αντικατοπτρίζει επίσης τις πολιτικές, οικονομικές και ανθρώπινες σχέσεις Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις σχέσεις μέσω τέτοιων εκδηλώσεων οι οποίες είναι πολύ – πολύ σημαντικές, ειδικά για να φέρουμε τον κόσμο μας πιο κοντά».

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Gebran Bassil εξέφρασε ευχαριστίες στον Νίκο Χριστοδουλίδη τον οποίο χαρακτήρισε «ένα πραγματικό προσωπικό φίλο και φίλο του Λιβάνου» για την παρουσία του «σ’ αυτό το πολύ σημαντικό για μας, για να δείξουμε την εγγύτητα που έχουν ο Λίβανος και η Κύπρος. Η θάλασσα μεταξύ μας είναι τρόπος επικοινωνίας και όχι εμπόδιο, δείχνει πως μπορούμε να έρθουμε κοντά και η απόσταση ανάμεσα μας δεν είναι σημαντική» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε να προσβλέπουμε σε πολλά».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Λιβάνου, ιδιαίτερα στον τουρισμό και είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου εξέφρασε επίσης την ελπίδα σύντομα ο Δήμαρχος Λάρνακας να επισκεφθεί την πόλη Batroun, που είναι όπως είπε «δύο πόλεις στη Μεσόγειο που μπορούν πραγματικά να έχουν μια εγγύτητα».

Ανέφερε ακόμα ότι οι Λιβανέζοι επισκέπτονται την Κύπρο συχνά, η Κύπρος ήταν πάντα ένας φιλόξενος τόπος γι’αυτούς και ο Λίβανος είναι επίσης ένα φιλόξενο μέρος για τους Κύπριους.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend