Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στις 5 Αυγούστου οι μοτοσικλετιστές τιμούν τον Τάσο και το Σολωμό
Στις 5 Αυγούστου οι μοτοσικλετιστές τιμούν τον Τάσο και το Σολωμό

Στις 5 Αυγούστου οι μοτοσικλετιστές τιμούν τον Τάσο και το Σολωμό

22 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία των Των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού διοργανώνεται για ακόμα μια χρονιά πορεία μνήμης από όλες τις πόλεις για να καταλήξει στο Κοιμητήριο του Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσυκλετιστές θα παραστούν στο ετήσιο τρισάγιο.

Με τη λήξη του τρισαγίου, οι μοτοσυκλετιστές θα κατευθυνθούν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας και με αναμμένες τις μηχανές θα τιμήσουν τους δύο ήρωες.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1: Χώρος στάθμευσης έναντι περιπτέρου «Οκτάγωνο» – ΩΡΑ: 7:30 π.μ.
  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2: Κέντρο «Δροσιά» – Δρόμος Αστρομερίτη-Τροόδους – ΩΡΑ: 6:30 π.μ.
  • ΛΕΜΕΣΟΣ: Χώρος στάθμευσης «KCineplex» – ΩΡΑ: 7:30 π.μ.
  • ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς – ΩΡΑ: 8:00 π.μ.
  • ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Κυκλικός κόμβος Αγίας Νάπας – ΩΡΑ: 8:30 π.μ.
  • ΠΑΦΟΣ: Χώρος στάθμευσης «Παφιακού» σταδίου – ΩΡΑ: 6:30 π.μ.

Σημαντικές πληροφορίες: 

-Οι μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των διοργανωτών.
-Όσοι συμμετέχουν στην πορεία θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, η οποία θα διανέμεται στους χώρους συγκέντρωσης.
-Δεν θα επιτραπεί η ενσωμάτωση στην πορεία ατόμων που φορούν φανέλες κομματικών και φοιτητικών νεολαιών, οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωματείων κλπ.
-Κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν θέση στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.
-Κατά την παρουσία των μοτοσυκλετιστών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στο Οδόφραγμα Δερύνειας ΔΕΝ θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ Θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.
-Όλες οι εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας Μνήμης θα διεξαχθούν με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από εξάρσεις και σκοπιμότητες.

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend