Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του Ναυτικού Ινστιτούτου στη Λάρνακα, το Cyprus Marine and Maritime Institute θα παρουσιαστεί εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας στις 7.30μ.μ. στο χώρο επισκεπτών στο Αρχαίο Κίτιον. Η εκδήλωση ονομάζεται “Our Ocean Space Odyssey” και διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος MariTec-X που χρηματοδοτείται από την ΕΕ.. Παρόντες θα είναι αξιωματούχοι και επιχειρηματίες της Γαλάζιας Οικονομίας. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο για την ίδρυση του Κυπριακού Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτου. Μέσω του έργου MaRITeC-X θα δημιουργηθεί στην Κύπρο Κέντρο Αριστείας, του Κυπριακού Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτου. Το επιχειρηματικό σχέδιο του Κέντρου θα υποβληθεί στην ΕΕ μέχρι τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο φέτος θα υποβληθεί η πρόταση της δεύτερης φάσης του έργου. Η χορηγία φτάνει μέχρι τα 15 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από ευρωπαϊκά ταμεία, και το κράτος θα κληθεί να χορηγήσει ίσο ποσό. Το πρόγραμμα MaRITeC-X θα έχει στη διάθεσή του 7 χρόνια για τη δημιουργία του Κυπριακού Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτου, CMMI.

Το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού θα επισκεφθεί στις 11πμ ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της Μονάδας.

Εκδήλωση με θέμα:«Η εφαρμογήτου νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» διοργανώνεται στις 7:30μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Θα μιλήσουν η Ειρήνη Λοϊζίδου- Νικολαΐδου Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Βουλευτής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Ανδρέας Μορφίτης Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΥ.ΚΕ.Μ Λάρνακας /Αμμοχώστου. Η είσοδος θα είναι ελεύερη.

Την ετήσια Χοροεσπερίδα της διοργανώνει απόψε στις 8 η Κοινότητα Κιβισιλίου, στο Κοινοτικό Χώρο στάθμευσης της κοινότητας. Ο ετήσιος χορός της κοινότητας, συνδιοργανώνεται με τον Κυνηγετικό Σύλλογο «ο Γοργοπόδαρος». Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από κυπριακό μουσικό σχήμα και το κρητικό συγκρότημα Μηνωίτες. Τιμή εισόδου 7 ευρώ.

Την επίκαιρη κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..! (Οι Κακορίζιτζιοι) παρουσιάζει απόψε στην Κοινότητα Μαζωτού το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Πρόκειται για κωμωδία που προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά και που διεγείρει τον θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου.

Με οδηγό τις σπουδαίες επιτυχίες τους, οι τρεις καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό Ένα μουσικό ταξίδι σε μελωδικά μονοπάτια υπόσχονται οι Αντώνης Ρέμος Νατάσα Θεοδωρίδου και Έλενα Παπαρίζου που βρίσκονται σε μία σπάνια συνύπαρξη και θα τραγουδήσουν στις 9 το βράδυ στο Νέο Στάδιο ΓΣΖ.

Send this to a friend