Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δείτε πόσα θα πληρώσετε για καφέ και φαγητό σε παραλιακά στέκια στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Δείτε πόσα θα πληρώσετε για καφέ και φαγητό σε παραλιακά στέκια στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δείτε πόσα θα πληρώσετε για καφέ και φαγητό σε παραλιακά στέκια στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Έρευνα του ΚΟΤ για τις τιμές σε είδη ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα – Πόσα στοιχίζει το νερό και ο καφές στο πιο ακριβό και το πιο φθηνό θέρετρο της Κύπρου; Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές – Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος

Τις τιμές που χρέωσης σε διάφορα παραλιακά στέκια της ελεύθερης Κύπρου δημοσίευσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού έχει καταρτίσει σχετικό κατάλογο με τις τιμές χρέωσης για συγκεκριμένα είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 151 υποστατικά, ανά την Κύπρο.

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Με βάση τις πρόνοιες της σχετικής περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι αυτοί θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου, για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται αναλυτικός λογαριασμός (απόδειξη).

Προτρέπονται οι καταναλωτές όπως αξιοποιούν το συγκριτικό κατάλογο (παρατηρητήριο) τιμών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και να εφαρμόζουν ορθή καταναλωτική συμπεριφορά.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής καθώς επίσης και για τον «Oδηγό Διακοπών» με χρήσιμες πληροφορίες για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του καταναλωτή κατά τις συναλλαγές του με τουριστικές επιχειρήσεις, από την ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού www.visitcyprus.biz (Ανακοινωθέντα) και www.visitcyprus.com (Ανακαλύψτε την Κύπρο / Τρόφιμα και Ποτά / Εστιατόριο και Διασκέδαση).

Επιπρόσθετα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει τη λειτουργία της γραμμής παραπόνων για εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία λειτουργεί τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ στο 22 691111

Για πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στο 22 691100.

Send this to a friend