Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Τρία χρόνια φυλάκιση σε 27χρονο για υπόθεση ναρκωτικών
ΛΑΡΝΑΚΑ: Τρία χρόνια φυλάκιση σε 27χρονο για υπόθεση ναρκωτικών

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τρία χρόνια φυλάκιση σε 27χρονο για υπόθεση ναρκωτικών

Ενώ έκτιε ποινή φυλάκισης στη Δεκέλεια για υποθέσεις ναρκωτικών, συνωμοτούσε μαζί με δύο άλλα πρόσωπα να διαπράξουν εκ νέου εμπόριο ναρκωτικών, γύρω στα έξι κιλά κάνναβης… Κι όμως, λόγω της άμεσης παραδοχής του το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον έκρινε μ’ επιείκεια και τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Πρόκειται για τον Παντελή Παναγή, 27χρόνων, από τη Λεμεσό, ο οποίος έδινε οδηγίες μέσω τηλεφώνου από τις φυλακές για την παράδοση των επίδικων ναρκωτικών ουσιών που έφθασαν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον Ιούνιο του 2017 η ΥΚΑΝ συνέλαβε στη Λάρνακα Ελλαδίτη υπήκοο να μεταφέρει στις αποσκευές του περίπου έξι κιλά κάνναβης. Το πρόσωπο αυτό συναίνεσε για ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών, έτσι ώστε να συλληφθούν οι τελικοί παραλήπτες.

Η παράδοση των ναρκωτικών διευθετήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Λαζάρου. Τον μεταφορέα υποδύθηκε αστυφύλακας που μετέφερνε την βαλίτσα, η οποία περιείχε ομοιώματα ναρκωτικών ουσιών, αφού προηγουμένως τα ναρκωτικά είχαν αντικατασταθεί για σκοπούς ελεγχόμενης παράδοσης. Στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης παρουσιάστηκαν δύο πρόσωπα με σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά.

Μόλις, όμως, ο αστυφύλακας που υποδυόταν τον μεταφορέα παρέδωσε τη βαλίτσα, αποκάλυψε την ταυτότητά του και οι δύο παραλήπτες συνελήφθησαν. Ανακρινόμενοι και οι δύο κατονόμασαν κάποιον «Παντελή» που ήταν κατάδικος στις φυλακές, ότι λάμβαναν οδηγίες απ’ αυτόν, μέσω τηλεφώνου, προκειμένου τα ναρκωτικά να μεταφερθούν στον τελικό παραλήπτη, στη Λεμεσό. Έγινε αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και διαφάνηκε ότι ο Παντελής Παναγή είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο ενώ ήταν στις φυλακές των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με το οποίο έδινε οδηγίες στα δύο πρόσωπα.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναγή είχε δύο προηγούμενες καταδίκες φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών, το κακουργιοδικείο έκρινε ότι δικαιούται ν’ αντιμετωπιστεί μ’ επιείκεια, ενώ ως ελαφρυντικοί παράγοντες υπέρ του κατηγορουμένου θεωρήθηκε η άμεση παραδοχή του και η συνεργασία του με τις αρχές, τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν και η προσπάθεια που καταβάλλει για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Θέση του συνηγόρου υπεράσπισης Σ. Αργυρού ήταν ότι ο κατηγορούμενος είναι χρήστης ναρκωτικών και απ’ αυτή την έξη του δημιούργησε χρέος 800 ευρώ. Έτσι, ενώ βρισκόταν κατάδικος στη Δεκέλεια, δέχθηκε πιέσεις για να εξοφλήσει το χρέος του και κάτω απ’ αυτό το καθεστώς έλαβε «διαταγή» να μεταφέρει, μέσω τηλεφώνου, τις οδηγίες που του δόθηκαν για παράδοση των ναρκωτικών στη Λεμεσό.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend