Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε χθες η εκδήλωση μνήμης Χρέους και Τιμής των 13 ηρωϊκών νεκρών της 11ης Ιουλίου του 2011 στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Εθελοντές Μνήμης 11ης Ιουλίου, και το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί. Από το κέντρο του χωριού στο Μνημείο Αγνοουμένων 1974 ξεκίνησε πορεία και λαμπαδηδρομία προς τη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, στο χώρο θυσίας των 13 παλληκαριών. Η αφή της φλόγας έγινε από δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου που μετέφεραν τη φλόγα από το ‘Μνημείο Ηρώων ΕΜΑΚ’ Κοφίνου. Στο ‘Μνημείο Πεσόντων 11ης Ιουλίου 2011’, που έχει στηθεί έξω από το χωριό Μαρί, λίγα βήματα από το σημείο της φονικής έκρηξης, πραγματοποιήθηκε σεμνό τελετουργικό με Προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Μετά το πέρας του Προσκλήτηριου πεσόντων στον χώρο του Μνημείου, η Πορεία των λαμπαδηδρόμων πορεύθηκε προς τον χώρο της θυσίας των 13 παλληκαριών στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, όπου τελέστηκε Τρισάγιο έξω από το στρατόπεδο. Σε λίγη ώρα στις 830πμ, τους 13 ήρωες θα τιμήσει το Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα παραστεί στο τρισάγιο το οποίο θα τελεστεί στο εκκλησάκι που έχει ανεγερθεί πάνω από το σημείο της μεγαλύτερης μέχρι τότε συμβατικής έκρηξης, που στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Παρών θα είναι μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στη Ναυτική Βάση ‘Ευάγγελος Φλωράκης’ στο Μαρί, διοργανώνει απόψε στις 8 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, στο Αμφιθέατρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκλινης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς και μουσικό αφιέρωμα προς τιμή των αδικοχαμένων πυροσβεστών. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Την 11η Γενική Συνέλευση των Μελών του πραγματοποιεί στις 6:30μμ, 30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Χριστίνα Αποστόλου. Στον ίδιο χώρο θα γίνει και η καθιερωμένη αιμοδοσία της “Τράπεζας Αίματος Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου” από τις 6 έως τις 8μμ.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παναγιώτης Παπαδημήτρης παρουσιάζει στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παύλος Λιασίδης» το βιβλίο του με τίτλο, «Αναμνήσεις μιας ζωής στη δημοσιογραφία». Στο βιβλίο παρουσιάζονται για πρώτη φορά άγνωστα στοιχεία από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ και τις πολιτικές συγκρούσεις των ηγετών της Κύπρου, μετά την ανεξαρτησία με όλο το παρασκήνιο τους. Ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός Aμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα γίνουν παρεμβάσεις από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο, και τη δημοσιογράφο Αθηνά Βιολάρη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής

Με αμείωτη επιτυχία συνεχίζονται οι φετινές Βραδιές Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου. Απόψε στις 8:30μμ στο υπαίθριο αμφιθέατροτου Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», το θεατρικό σχήμα Point To E.O. Contemporary Theatre θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεάτρου με τη θεατρική παράσταση «Ο χρυσός και ο τενεκές». 30 μ.μ.και είναι δωρεάν για το κοινό.

Σύσκεψη με κατόχους ή ενοικιαστές υποστατικών στο Τ/Κ τεμάχιο παρά την πολυκατοικία ΔΗ.ΠΑ., θα πραγματοποιήσει στις 11πμ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Λάρνακας, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Send this to a friend