Home ΛΑΡΝΑΚΑ Tελέστηκαν στην Επαρχία Λάρνακας τα μνημόσυνα των πεσόντων στο Μαρί
Tελέστηκαν στην Επαρχία Λάρνακας τα μνημόσυνα των πεσόντων στο Μαρί

Tελέστηκαν στην Επαρχία Λάρνακας τα μνημόσυνα των πεσόντων στο Μαρί

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης τελέστηκαν το πρωί στην Επαρχία Λάρνακας τα ετήσια μνημόσυνα των επτά ηρώων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου στο Κίτι τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Πλοίαρχο Λάμπρο Λάμπρου και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα επιτρέψουμε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά, να επαναληφθούν ανάλογα σφάλματα και η χώρα μας να ζήσει παρόμοιες τραγωδίες». Ο κ. Φωτίου πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να πράξουμε παν το δυνατόν να μην υπάρξει ποτέ ξανά μια τόσο μεγάλη αποτυχία των οργάνων και των μηχανισμών του κράτους. Να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά για τις ζωές αδικοχαμένων παιδιών μας».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια τελέστηκε το μνημόσυνο του του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια τελέστηκε το μνημόσυνο του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου τελέστηκε το μνημόσυνο του Λοχία Βασίλη Κρόκου και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις Καμάρες τελέστηκε το μνημόσυνο του Λοχία Σπύρου Τταντή, και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στο Κιβισίλι τελέστηκε το μνημόσυνο του Λοχία Γιώργου Γιακουμή και την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου στο Αλεθρικό τελέστηκε το μνημόσυνο του Λοχία Αδάμου Αδάμου και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρος Κυπριανού.

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις  8:30π.μ., θα τελεστεί τρισάγιο στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend