Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Φτιάξτε το Μακένζι»
Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Φτιάξτε το Μακένζι»

Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Φτιάξτε το Μακένζι»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακτή Μακένζι αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια στην Κύπρο. Είναι ξακουστή όχι μόνο για την αμμουδιά και τη θάλασσά της, αλλά και για τα νυχτερινά κέντρα, τα καφεστιατόρια και τα εστιατόρια που λειτουργούν κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ακτή Μακένζι προσφέρεται για νυχτερινή διασκέδαση και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. Τα προβλήματα, όμως, είναι εκεί. Και οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, καλούνται να δώσουν τις σωστές λύσεις. Δεν είναι μόνο η υπεκμίσθωση (υπενοικιάσεις) των κέντρων από τους πρόσφυγες δικαιούχους σ’ επιχειρηματίες το μεγάλο πρόβλημα στο Μακένζι. Ούτε οι παρεμβάσεις και οι επεκτάσεις των υποστατικών στο πράσινο. Άλλωστε, το πράσινο τείνει να εξαφανιστεί από την περιοχή… Είναι και άλλα ζητήματα, που οι τοπικές αρχές πρέπει να επιδιορθώσουν. Είναι θέματα που αφορούν τον εξωραϊσμό της ακτής.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να καλλωπιστεί το παραλιακό μέτωπο στο Μακένζι. Για παράδειγμα, τα πλακάκια κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου είναι φθαρμένα και σε αρκετά σημεία κατεστραμμένα. Χρειάζονται αλλαγή. Περαιτέρω, μεταξύ των κέντρων υπάρχουν ανοικτοί χώροι, όπου αφήνονται διάφορα άχρηστα αντικείμενα και αχρησιμοποίητος εξοπλισμός, μια εικόνα που προκαλεί αλγεινή εικόνα στους περαστικούς. Οι φωτογραφίες που δημοσίευε η ιστοσελίδα μας είναι ενδεικτικές. Σίγουρα, η ακτή Μακένζι χρειάζεται περισσότερη φροντίδα, έτσι ώστε να καταστεί ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός. Οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Λίγη φαντασία χρειάζεται και μεράκι, προκειμένου να γίνουν τα κατάλληλα διορθωτικά έργα. Αξίζει στο Μακένζι μια σαφώς καλύτερη εικόνα. Και οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend