Home ΕΞΟΔΟΣ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τελούνται αύριο τα ετήσια μνημόσυνα των 13 ηρώων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί. Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια θα τελεστεί το μνημόσυνο του του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου. Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια θα τελεστεί το μνημόσυνο του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας. Στον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου στο Κίτι θα τελεστεί το μνημόσυνο του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου θα τελεστεί το μνημόσυνο του Λοχία Βασίλη Κρόκου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης. Του Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις Καμάρες θα τελεστεί το μνημόσυνο του Λοχία Σπύρου Τταντή, και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη. Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στο Κιβισίλι θα τελεστεί το μνημόσυνο του Λοχία Γιώργου Γιακουμή και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου. Στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου στο Αλεθρικό θα τελεστεί το μνημόσυνο του Λοχία Αδάμου Αδάμου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρος Κυπριανού. Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 8:30π.μ., θα τελεστεί τρισάγιο στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού kitesurfers στην Κύπρο στη γνωστή παραλία Σοφτάδες στη Λάρνακα και το Kahuna Surfhouse, αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο. Οι Σοφτάδες, το ιδανικότερο μέρος για kitesurfing στο νησί, φιλοξενούν για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον διεθνή αγώνα King of Kite, που αποτελεί και το ετήσιο πρωτάθλημα της Κύπρου. Guest star θα είναι η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Bruna Kajiya. Η Βραζιλιάνα αθλήτρια της Red Bull θεωρείται η κορυφαία γυναίκα kitesurfer στον κόσμο, και έχει κατακτήσει πέντε εγχώριους τίτλους, ενώ άλλες τόσες φορές ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Η αίγλη της διοργάνωσης γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερη.

Φέτος έχουμε περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό, ειδικά από Ελλάδα και Ισραήλ, ενώ αυξάνονται και οι αθλητές από την Κύπρο και γενικά οι φίλοι του σπορ» δήλωσει ο Ηλίας Μαντοβάνη, επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας του King of Kite. Το φετινό King of Kite μοιράζει έπαθλα ύψους 9.000 ευρώ. Το kitesurfing, ένα καινούργιο άθλημα που μετράει μόλις δύο δεκαετίες ζωής, αναπτύσσεται ραγδαίως τα τελευταία χρόνια και το 2024 θα μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Με πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμή, καλοκαιρία τους πιο πολλούς μήνες του χρόνου και ισχυρού ανέμους, η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για το άθλημα.

Δεύτερη μέρα του EBT Beach Handball Tournament 2018 που διεξάγεται στην παραλία των Φοινικούδων μέχρι την Κυριακή, προσφέροντας μοναδικό θέαμα. Στο τουρνουά χειροσφαίρισης συμμετέχουν 25 ομάδες και πάνω από 300 αθλητές Κύπριοι και ξένοι. Για την επιτυχία της διοργάνωσης συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές

Συνεχίζουν τη σειρά εκδηλώσεων για ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τη Λάρνακα, το Larnaca 2040, που διοργανώνουν το Larnaca Café Sientifique και το OXygono. Από τις 6μμ μέχρι τις 9μμ στην Πλατεία Ερμού διοργανώνεται εκδήλωση για ενημέρωση του κοινού για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για το πώς οι πολίτες οραματίζονται τη Λάρνακα το 2040.

Πάμε τσάρκα με τους μικρούς ρεμπέτες, ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει τo Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, 8:30μμ στο Κοινοτικό Πάρκο, και προσκαλεί τους κατοίκους της Κοινότητας σε ένα γλέντι στο οποίο η είσοδος θα είναι δωρεάν. Συμμετέχουν η σχολή χορού Έλενας και ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας.

Συνεχίζει τα δημιουργικά εργαστήρια που διοργανώνει κάθε Σάββατο το Μουσείο Πιερρίδη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών και το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ.

Τη “Γραμμή ζωής”, διοργανώνει απόψε στις 8.30μ.μ. ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, στην Εξέδρα εκδηλώσεων στην Παραλία Φοινικούδων. Στόχος είναι η ενίσχυση των Υπηρεσιών και Προγραμμάτων του τα οποία προσφέρονται δωρεάν στον ασθενή και την οικογένειά του.

Τα Μουσικοτεχνάσματα – Music and Stories διοργανώνουν στις 10π.μ στο κλειστό θεατράκι του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας αφήγηση του βιβλίου του Eric Carle “Παρακαλώ, μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι”

Send this to a friend