Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πάμε για βουτιές σε 12 αγαπημένα beach bars της Κύπρου
Πάμε για βουτιές σε 12 αγαπημένα beach bars της Κύπρου

Πάμε για βουτιές σε 12 αγαπημένα beach bars της Κύπρου

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τι καλύτερο από μία εξόρμηση σε κάποια παραλία. Εσύ που θα μείνεις εντός και θα βρεθείς στις παραλιακές περιοχές της Κύπρου, από τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα, μέχρι τη Λάρνακα, τη Λεμεσό και την Πάφο θα βρεις άπειρες επιλογές σε ξεχωριστά παραλιακά μπαράκια του νησιού. Εμείς σου προτείνουμε 12 αγαπημένα μας.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΠΡΩΤΑΡΑΣ

Kaliφi
Ένα καινούργιο μαγαζί με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα αλλά και τη δική του όμορφη ιστορία που πρέπει να επισκεφτείς έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στον Πρωταρά. Τα τρία αδέλφια της οικογένειας Καρά, ο Άριστος, ο Κώστας και ο Χρήστος μεγάλωσαν σε αυτόν ακριβώς τον χώρο που σήμερα λειτουργεί το νέο αυτό beach/bar-restaurant Kaliφi. Στην περιοχή Κάππαρη και στην τοποθεσία όπου σήμερα βρίσκεται το ξενοδοχείο Μάλαμα βρίσκεται η παραλία Σκούταρη, περισσότερο γνωστή εξαιτίας και του ξενοδοχείου ως παραλία Μάλαμα. Εδώ, από το 1965 ο πατέρας της οικογένειας διατηρούσε την δική του καλοκαιρινή καλύφη πάνω στη θάλασσα, όπου όλη η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι περνούσαν εκεί αμέριμαν καλοκαίρια. Το νέο μαγαζί ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει πολύ καλό καφέ, που καβουρδίζεται στην Κύπρο, διάφορα σνακ και τσιμπήματα. Το μεσημεράκι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις φρέσκες τους σαλάτες, σάντουιτς, μπέργκερ, μύδια, κάποια είδη σχάρας αλλά και τον ουζομεζέ που κοστίζει €9.90 για τα δύο άτομα. Όταν το φως πέσει, τη θέα από την υπέροχη δύση του ήλιου μπορείς να την απολαύσεις με ένα ποτό στο χέρι: μία παγωμένη μπίρα, κρασί, ουζάκι και κοκτέιλ. Δοκίμασε το signature του μαγαζιού το Coconut Margarita που σερβίρεται σε φρέσκια καρύδα ή πιες ένα φρέσκο χυμό καρπούζι, πεπόνι ή πορτοκάλι.
Πληρ. 96640911.

Isola Beach Bar at Nissi Beach
Στο γραφικότερο σημείο της Αγίας Νάπας, πάνω στη διάσημη παραλία Nissi, μόλις έκανε την εμφάνισή του ένα νέο παραλιακό μπαράκι, που επιδιώκει να γίνει ο νέος σου αγαπημένος προορισμός χαλάρωσης και διασκέδασης, προσφέροντας συγχρόνως εκπληκτική θέα προς την καταγάλανη θάλασσα και το παραδεισένιο σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου. Μοιάζει πάντως υπέροχο, κομψό και πολύ μοντέρνο, και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει το απόλυτο hot spot του καλοκαιριού. Ο λόγος για το Isola Beach Bar at Nissi Beach, το νέο απόκτημα του ξενοδοχείου Nissi Beach Resort, στην Αγία Νάπα, που δημιουργήθηκε μόλις δύο βήματα από την παραλία. Στο ολοκαίνουργιο beach bar στην παραλία Nissi θα βρεις ξαπλώστρες για να απολαύσεις τον καλοκαιρινό ήλιο, παρέα με καφέδες, detox ποτά και δροσερά κοκτέιλ, παρέα με ανεβαστική μουσική!
Ανοικτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ το Isola Beach bar, σου δίνει την επιλογή να απολαύσεις και κάποια πιάτα μεσογειακής κουζίνας, έτσι για να κατευνάσεις την πείνα σου!
Πληρ. 23704197.

Salty Fig
Πρόσφατα στον Πρωταρά άνοιξε ένα ακόμα παραθαλάσσιο μαγαζί, το Salty Fig το οποίο θα το βρεις μπροστά από το Βlue Peter Hotel Apartment, το πρώην Blue Peter Restaurant το οποίο ανανεώθηκε και επέστρεψε ως Salty Fig lounge bar. Ένα στέκι με θέα τη θάλασσα, πλάι στο κύμα ιδανικό για all day εξορμήσεις! Ιδανικό για χαλάρωση από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν πεινάσεις μπορείς να τσιμπήσεις κάποιο σνακ, μία παγωμένη μπίρα ή ένα από τα δροσερά κοκτέιλ του μενού.
Πληρ. 99360044.

Nava Seaside
Το Alati By the Sea μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας έκλεισε τον κύκλο του και στη θέση του φέτος το καλοκαίρι εμφανίζεται η πιο hot άφιξη του καλοκαιριού, το Nava! Πρόκειται για έναν all day χώρο, όπου μπορείς να πας από το πρωί να αράξεις στην ξαπλώστρα ή το gazebo σου, χωρίς να πάρεις καν πετσέτα μαζί σου, αφού σου την προσφέρει ο χώρος. Θα δοκιμάσεις ενδιαφέρον τα πιάτα για μεσημεριανό ή βραδινό, μοντέρνας-μεσογειακής κουζίνας και sushi, και το απογευματάκι θα απολαύσεις cocktail και αλκοόλ. Το βράδυ οι ρυθμοί ανεβαίνουν, ενώ αναμένονται μεγάλα ονόματα Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών για εμφανίσεις, καθώς και γνωστοί dj (μάθε το πρόγραμμα, εδώ).
(99920444, www.navabeachbar.com) Πέρνερας 27, Πρωταράς.

Yianna Marie Beach
Το παραθαλάσσιο εστιατόριο Yianna Marie δημιουργήθηκε το 1979 και έκτοτε προσφέρει απολαυστικές γεύσεις, φτιαγμένες πάντα με φρέσκα υλικά! Στο ανανεωμένο μενού του προσφέρει ποιοτικά πιάτα για όλα τα γούστα, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Οι νέοι Executive Chefs του εστιατορίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν καινούριες και πρωτότυπες γεύσεις προσφέροντάς σας την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στην καρδιά του Πρωταρά. Το εστιατόριο έχει φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του Πρωταρά και λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προσφέροντας εκπληκτικές γαστρονομικές απολαύσεις στους πελάτες του. Για τους ντόπιους και τους τουρίστες είναι το “hot spot” του Πρωταρά, αφού συνδυάζει εξαιρετικό φαγητό και ιδανική τοποθεσία με άμεση και εξυπηρετική εξυπηρέτηση. Το Yianna Marie Restaurant ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά και σας υποδέχεται από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Πληρ. 23814440.

Antamoma Events Venue & Chill Out Bar
To ξενοδοχείο Golden Coast Beach Hotel, λοιπόν, στον Πρωταρά δημιούργησε αυτό το πολύ χαριτωμένο παραθαλάσσιο μπαρ με θέα προς τη θάλασσα, με το πολύ όμορφο όνομα Αντάμωμα. Το Αντάμωμα έχει θέα στον μικρό κολπίσκο της περιοχής, είναι πλούσιο σε χρώμα και χαλαρή μουσική, σου ανεβάζει τη διάθεση με συνοδεία ναργιλέ, δροσιστικών cocktails, cheese & fruit platters. Βάλε το λοιπόν στην λίστα σου για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και πάρε την παρέα σου και επισκέψου το.
Πληρ. 99155893.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Ammos Beach Bar
Εμφανίστηκε το 2005, φέρνοντας μαζί του ένα καινούργιο concept, επηρεασμένο από το Miami και την Αμερική. Το Ammos εξάλλου ήταν και ο λόγος, που το Μακένζι μέχρι σήμερα είναι ένα από τα απόλυτα καλοκαιρινά μέρη όλης της
Κύπρου. Πήγαινε λοιπόν στην παραλία και απόλαυσε την ημέρα σου και το απόγευμα, πάρε θέση σε ένα από τα τραπέζια του, παράγγειλε μια παγωμένη μπίρα και ένα sushi platter (από €8) και χαλάρωσε με την παρέα σου.
Παρακολούθησε τη σελίδα του στο Facebook και τα event του, κάθε χρόνο είναι ακόμη καλύτερα με διεθνείς DJs να καταφθάνουν από όλο τον κόσμο.
Πληρ. 24828844.

ΛΕΜΕΣΟΣ

La Isla
Κοντά στο Guaba, ένα άλλο beach bar σε περιμένει για summer parties. Η παραλία, που απλώνεται μπροστά είναι ιδανική για κολύμπι, ενώ τα απογεύματα ξεχωρίζει για την ανεβαστική του διάθεση, με μουσική από resident και guest DJs. Στο μενού του θα βρεις σαλά- τες, θαλασσινά, platter, είδη σχάρας, στέικ, ζυμαρικά, από τα οποία αγαπάμε τα τρία είδη ραβιόλι γεμιστά με ρικότα (€15).
Αν σκοπεύεις να μείνεις μέχρι αργά κάνε κράτηση κοντά στην πισίνα, όπου μαζεύονται όλοι όταν η μουσική δυναμώνει.
Πληρ. 25310310.

PlusSea Lifestyle Bar
Και ποιος είπε ότι ένα κόκκινο στρώμα στις ξαπλώστρες και κόκκινες υπέροχες ομπρέλες δεν είναι ιδανικά για ένα beach bar; Από το μενού του δοκίμασε το φρέσκο φιλέτο λαβράκι με ελιές, κάππαρη, φρέσκια ντομάτα και αρωματικά βότανα συνοδευόμενο με ρύζι ατμού και λαχανικά (€21) ή σαλάτα, κρέας στη σχάρα και σνακς.
Tip: Χαλάρωσε εδώ το απόγευμα με ένα καλό κοκτέιλ από το μενού του, ή με ένα κρασί από την πλούσια κάβα του.
Πληρ. 25634995.

ΠΑΦΟΣ

Sea You Beach Bar
Στην παραλία της Κισσόνεργας ένα beach bar κλέβει τις εντυπώσεις, με εξωτική διακόσμηση, ιδανικό για νεαρές παρέες και ζευγάρια. Θα πας και θα περάσεις όλη τη μέρα σου αραχτός σε μία ξαπλώστρα με ένα Rasberry Mojito, ενώ διαθέτει και καλή κουζίνα με σνακ και μεσογειακά πιάτα. Αγαπά πολύ τα live με soul και jazz vibes.
Πληρ. 96234490.

Island Beach Bar
Ένα σημείο σχεδόν εξωτικό όπου μπορείς να βρεθείς από νωρίς το πρωί και να αράξεις στις αιώρες και τις ξαπλώστρες του, να πιεις καφεδάκι, να δοκιμάσεις διάφορα σνακ αλλά και να γευματίσεις με ένα από τα πιάτα του. Δοκίμασε την ζουμερή μπριζόλα του, τα σάντουιτς, τις σαλάτες, τις πίτσες και τις μακαρονάδες του αλλά και τις πιατέλες με τα θαλασσινά του. Το βραδάκι διασκέδασε με παγωμένη μπίρα, διάφορα κοκτέιλ και αλκοολούχα ποτά της αρεσκείας σου συντροφιά με τις μουσικές επιλογές των djs του μαγαζιού κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Σίγουρα θα περάσεις υπέροχα. Θα το βρεις ακριβώς δίπά από το λιμανάκι στο Λατσί και ανοίγει από τις 9.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πληρ. 96725592.

Και… επαρχία Λευκωσία!
Grape by the sea

Αυτό το τροπικό beach bar στην παραλία Ωμέγα στον Πύργο το έχουμε ερωτευτεί. Το τοπίο, το μικρό μπαράκι με την κληματαριά, η καθαρή θάλασσα, η καλή κουζίνα του όπου σερβίρει μπριζόλες, burger, κοτόπουλο και φυσικά φρέσκο ψάρι, κοκτέιλ και διάφορα happenings. Άραξε σε μια αιώρα και δοκίμασε ένα αλλιώτικο mojito, παράγγειλε το Grape Mojito, που φτιάχνεται με σταφύλι και θα μας θυμηθείς. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου ομπρέλες και κρεββατάκια, καθώς οι ξαπλώστρες στην παραλία είναι δωρεάν!
Πληρ. 99117656

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend