Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ο Ιούλιος σε 30 εκρηκτικές συναυλίες σε όλη την Κύπρο
Ο Ιούλιος σε 30 εκρηκτικές συναυλίες σε όλη την Κύπρο

Ο Ιούλιος σε 30 εκρηκτικές συναυλίες σε όλη την Κύπρο

Δίνουμε και φέτος ραντεβού σε χωριά, πάρκα, πλατείες, ανοιχτά θέατρα, μουσικές σκηνές και καλοκαιρινά μαγαζιά, εντός και εκτός πόλης, για να ακούσουμε ζωντανή μουσική, να αποθεώσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κύπρο, ή που αγαπούν να επιστρέφουν συχνά εδώ, να δούμε φίλους και γνωστούς, να σιγοτραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να πιούμε, να φλερτάρουμε, να γελάσουμε, να ιδρώσουμε, να ξεφαντώσουμε, έτσι απλά για να ‘χουμε βρε αδερφέ κάτι να θυμόμαστε από το φετινό καλοκαίρι.

Εδώ θα την βγάλουμε λοιπόν τον Ιούλιο, σ’ αυτές τις συναυλίες!

Ο χορός των μαγισσών με δύο ορχήστρες
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συναντάται επί σκηνής με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, κλείνοντας τη σεζόν και υποδεχόμενες το καλοκαίρι: 45 επαγγελματίες μουσικοί συναντιούνται επί σκηνής με 30 νεαρούς μουσικούς, υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά κάτω από το φως του καλοκαιρινού φεγγαριού. Με την ορχήστρα θα εμφανιστούν οι νεαροί σολίστ στο βιολί Μαρία Πέτρου και Ορέστης Παπατρύφωνος, μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με απεικονίσεις της αέναης διαμάχης μεταξύ καλού και κακού, όπως στη «Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό» του Mussorgsky, ή τη δαιμόνια μουσική του Paganini που «ζωντανεύει» μια ομάδα μαγισσών, ή τη «Φανταστική Συμφωνία» του Berlioz, της οποίας η γεμάτη έξαρση 5η κίνηση, «Όνειρο του Σαββάτου των Μαγισσών», απεικονίζει τον εφιάλτη του πρωταγωνιστή. Μαγικές μουσικές εικόνες από την αρχή μέχρι το τέλος, στην τελευταία συναυλία της σεζόν.
>> Δευτέρα 2 Ιουλίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. www.cyso.org.cy & 22 463144.
>> Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος, 21:00.
>> Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, 21:00.

15th Sound & Music Computing Conference
Συναυλίες ακουσματικών έργων και εγκαταστάσεις, μουσικές συνθέσεις και εφαρμογές σε ψηφιακές τεχνολογίες συνθέτουν το πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Πληροφορικής στη Μουσική και τον Ήχο (SMC 2018) που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Συμμετέχουν οι Anna D’Errico (Ιταλία), ARTéfacts Ensemble (Ελλάδα) και Chronos Ensemble (Κύπρος) που θα εκτελέσουν έργα των προσκεκλημένων συνθετών. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://smc2018.cut.ac.cy/ Εισιτήρια: € 10.
>> Τετάρτη 4 & Παρασκευή 6 Ιουλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσλός, 17.30.

Ηλίας Καμπακάκης
Ο Ηλίας Καμπακάκης μετά την τελευταία Sold out εμφάνιση στην Λάρνακα έρχεται ξανά με ένα summer πάρτυ γεμάτο με δικές του επιτυχίες και όχι μόνο! Δύο απολαυστικές βραδιές με τα τραγούδια που αγαπήσαμε σε δύο άκρως καλοκαιρινούς προορισμούς του νησιού. Στα δικά του live δεν υποτίθεται… Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο!
>> Παρασκευή 6 Ιουλίου, Iguana Makenzy, Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 22.00.
>> Σάββατο 7 Ιουλίου, Kaliva on the beach, Αγία Νάπα, 18.00.

Νίκος Μακρόπουλος
Ο Νίκος Μακρόπουλος για μια μοναδική καλοκαιρινή εμφάνιση στο Summer Club Paphos την Παρασκευή 6 Ιουλίου.
>> Παρασκευή 6 Ιουλίου, Summer Club Paphos, 23.30. Για κρατήσεις και πληροφορίες στο 99337975 & 99250067.

Νίκος Οικονομόπουλος
H Emporium Cars φέρνει στην Κύπρο για δύο συναυλίες τον λαϊκό ερμηνευτή που έχει ιδιαίτερη απήχηση κυρίως στα νεανικά κοινά.
>> Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Ιουλίου, ColosseoΛεμεσός, 23.30. Πληρ. 99994040.

Γυμνά Καλώδια
Συνεχίζοντας τα γεμάτα ενέργεια και συναισθήματα live, τα Γυμνά Καλώδια θα εμφανιστούν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στο αγαπημένο Ravens Music Hall (Λεμεσός). Απώτερος σκοπός τους, να ταξιδέψουμε όλοι μαζί με στίχους και μουσικές σε μέρη της ψυχής μας που βρίσκουμε καταφύγιο.
Τα Γυμνα Καλώδια είναι οι: Χρήστος Καλογράνης: φωνή – κιθάρα, Θανάσης Μπουρίκας: τύμπανα, Κώστας Γεροδήμος: μπάσο – φωνή.
Την βραδιά θα ανοίξουν τα ΑNΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑ μία καινούργια μπάντα που ήρθε για να μείνει!
>> Σάββατο 7 Ιουλίου, Ravens Music Hall, Λεμεσός, 22.30. Τιμή εισιτηρίου: €10 προπώληση, €13 από την είσοδο. Πληροφορίες: 99614100.

Χρήστος Δάντης
Ο Δάντης είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός, το πολύπλευρο αυτό ταλέντο επισκέφτεται την αγαπημένη του Κύπρο συχνά πυκνά, και αυτό ακριβώς θα κάνει για άλλη μια φορά! Με δύο δυνατές live εμφανίσεις σε Λεμεσό και Λάρνακα, ο Χρίστος Δάντης υπόσχεται να μας απογειώσει με παλιές και νεότερες επιτυχίες του και να ανεβάσει την καλοκαιρινή μας διάθεση ακόμα πιο ψηλά.
>> Σάββατο 7 Ιουλίου, Verano Lounge, Πρωταράς. Πληρ. 99766292.
>> Κυριακή 8 Ιουλίου, Makenzy Live, Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 21.00. Πληρ. 99679722.

Θέμης Αδαμαντίδης
Το Dolce Summer club παρουσιάζει τον καλλιτέχνη της καρδιάς… Τον Θέμης Αδαμαντίδης Live για μια και μοναδική βραδιά. Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Ιουνίου.
>> Κυριακή 8 Ιουλίου, Dolce Summer club, Λεμεσός. Πληροφορίες: 25314900.

Νάνα Μούσχουρη
Η διεθνής Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για το “HOPE FOR CHILDREN” στο Προεδρικό Μέγαρο δίνοντας μία μοναδική συναυλία στις 8 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιo της παγκόσμιας περιοδείας της σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.
Η Νάνα Μούσχουρη ξεκίνησε από την Ελλάδα πριν από 60 χρόνια, έχοντας στις μουσικές “αποσκευές” της τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζιδάκι. Με τη φωνή της ταξίδεψε την ελληνική μουσική στα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου, από την Όπερα του Παρισιού, το Royal Albert Hall του Λονδίνου και Φιλαρμονική του Βερολίνου έως το Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, την Όπερα του Σίδνεϋ και το Teatro Monumental στη Χιλή αλλά και θέατρα και μουσικές σκηνές σε μικρές πόλεις και χωριά.
Έχοντας δώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 10.000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, έρχεται στην Κύπρο μέτα τη συναυλία στις 5 Ιουλίου στο Ηρώδειο, για να μας τραγουδήσει τον «Μύθο της». Τον μύθο που ξεκίνησε με ένα Χάρτινο Φεγγαράκι και έκανε αληθινά όσα είχε ονειρευτεί.
Τον μύθο που την συνέδεσε για πάντα με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νίκο Γκάτσο και τη Μελίνα Μερκούρη που αποτέλεσαν για εκείνη τους μουσικούς “φάρους” στις θάλασσες του κόσμου. Η “παρουσία” τους ως εκ τούτου στη συναυλία θα είναι περισσότερο από αισθητή, αφού τα τραγούδια αυτά παραμένουν για εκείνη ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη.
>> Κυριακή 8 Ιουλίου, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 21.00.

13ο Cyprus Rialto World Music Festival
Την αρχή του Φεστιβάλ θα κάνει το Ethno Cyprus 2018 (Tρ 10 Ιουλ), όπου περίπου 40 νεαροί δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων (15-30 χρονών) από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες θα παρουσιάσουν παραδοσιακές μουσικές. Θα ακολουθήσει το κουαρτέτο Fourth Moon (Πεμ 12 Ιουλ), που έχει ρίζες στη σκωτσέζικη και ιρλανδική μουσική παράδοση. Λίγες μέρες αργότερα, οι επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ Monsieur Doumani (Δ 16 Ιουλ), εξελίσσοντάς το όμως στα σημερινά δεδομένα, θα μαζέψουν εκ νέου το φανατικό κοινό τους στη Λεμεσό και όχι μόνο. Την επόμενη μέρα η πολωνική μπάντα Dikanda (Τρ 17 Ιουλ) θα παίξει, αντλώντας έμπνευση από τους παραδοσιακούς φολκλόρ ήχους της ευρύτερης Ανατολής, από Βαλκάνια, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Λευκορωσία, Ινδία, αλλά και από βαλκανικές και gypsy μουσικές. Ακολούθως θα εμφανιστεί η Mercedes Peón (Πεμ 19 Ιουλ), μια από τις πλέον χαρισματικές ερμηνεύτριες της σύγχρονης world music σκηνής. Το Νικόλας Τρύφωνος Ensemble (Δ 23 Ιουλ) θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις και μελωδίες από την παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου, ενορχηστρωμένες στο ύφος του σχήματος. Οι Μουσικές του Κόσμου θα κατεβάσουν αυλαία με τους ξέφρενους ρυθμούς της latin-jazz από το εκρηκτικό σχήμα Macumba (Πεμ 26 Ιουλ), που θα παρουσιάσει μία μοναδική συναυλία με αυθεντικές συνθέσεις και πρωτότυπες διασκευές, εμπνευσμένες από τη latin-jazz και τις μουσικές του κόσμου.
>> Τρίτη 10-Πέμπτη 26 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Λίγο μετά την εμφάνισή του στα Super Music Awards, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει στο νησί για άλλη μια εμφάνιση, αυτή τη φορά by the sea, στο εξωτικό Nava, που αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο hot άφιξη του καλοκαιριού στο παραλιακό μέτωπο. Απολαμβάνοντας καλό φαγητό αλλά και cocktails σε ένα από τα VIP igloos, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις ‘old time classics’ από έναν καλλιτέχνη που έχει στο ενεργητικό του ουκ ολίγες επιτυχίες, χορευτικές αλλά και πιο lounge ακούσματα. Χορηγοί επικοινωνίας του event ο Super FM, το περιοδικό Time Out Cyprus και το Ilovestyle.com.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. Πληρ. 70076000.

Onirama
Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος στις ζωντανές εμφανίσεις, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο NALU COCKTAIL BAR στις 13 Ιουλίου. Οι ONIRAMA, θα «έχουν μαζί τους» τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν, σε μια συναυλία για όλους, γεμάτη ένταση και χρώματα.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Nalu Cocktail Bar, Πρωταράς.

Meλisses
Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Dolce Summer με το πιο ανατρεπτικό ελληνικό συγκρότημα MEΛISSES να επανέρχεται στη Λεμεσό έτοιμο να μας Πάρει Αλλού.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Dolce Summer, Λεμεσός, 23.30. Για πληροφορίες & κρατήσεις: 25314900.

Αντώνης Ρέμος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλενα Παπαρίζου
Ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Έλενα Παπαρίζου, ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική, μεγάλη συναυλία στη Λάρνακα, στο παραλιακό μέτωπο (Φοινικούδες), την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Με οδηγό τις σπουδαίες επιτυχίες τους, οι τρεις καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι , συμπαρασύροντας σε μελωδικά μονοπάτια τον κόσμο που θα τους απολαύσει σε μία σπάνια συνύπαρξη.
Ραντεβού, για μια μοναδική βραδιά , για μία ξεχωριστή μουσική συνεύρεση, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην εντυπωσιακή παραλία της Λάρνακας, που θα πλημμυρίσει με υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες ερμηνείες και πολύ κέφι. Ένα μεγάλο πάρτι, θα στηθεί στο παραλιακό μέτωπο με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που περίτρανα έχουν αποδείξει ότι αγαπούν και στηρίζουν την Κύπρο κάτι που αμοιβαία κάνει και ο λαός της μεγαλονήσου για εκείνους.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, παραλιακό μέτωπο (Φοινικούδες), Λάρνακα, 21.00.

Εύη Καπάταη
Η πρέσβειρα τουρισμού της Κύπρου σε ένα μελωδικό ταξίδι μεγάλων συνθετών του χθες και του σήμερα. Μια συναυλία με τραγούδια που αγαπήθηκαν από τους Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Χατζηδάκι και άλλους.
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, αμφιθέταρο Τάλας, Πάφος, 20.30. Πληρ. 26652412.

Μαντώ 80s 90s Disco Party
Στις 14 Ιουλίου ετοιμάζουμε μαζί με την Μαντώ ένα disco night πάρτυ στο Vinylio wine etc, ένα βράδυ αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, λέμε να μετατρέψουμε το Vinylio σε μια μικρή Disco, με τραγούδια μόνο 80s και 90s, χωρίς καθίσματα και τραπέζια, ένα disco πάρτυ με Μαντώ και Dj που θα παίζει για εμάς τραγούδια εποχής για να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως με φώτα και disco ball!
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός. Κρατήσεις απαραίτητα λόγο περιορισμένου χώρου 99300430.

Μάριος Φραγκούλης
Στη φετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο τραγουδιστής ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο: ”Ο έρωτας γυμνός”. Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού. Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη. Mια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την Κρήτη, με ενδιάμεση στάση στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά τον Ιούλιο και πολλοί ακόμα σταθμοί ενδιάμεσα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα τραγούδια σε στίχους Νικολακοπούλου και Δαβαράκη προέρχονται από τον κύκλο τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Μάριος Φραγκούλης και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.
Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου που κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Τρίτη Έξοδος”, όσο και για τις ξεχωριστές της ερμηνείες στο ‘Ελλάς η Χώρα των Ονείρων’ στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι.
Τραγούδια και ντουέτα Ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα.
>> Τρίτη 17 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00, €25 & €30. Πληρ. 22314507.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00, €25 & €30. Πληρ. 25878744. Πληρ. 77777040/ www.tickethour.com.cy.

Λεωνίδας Μπαλάφας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο “Άνθρωπος μονάχος” και λίγο μετά τις ανοιξιάτικες περιπλανήσεις του, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η παρέα του έρχονται στην Κύπρο με καλοκαιρινή διάθεση να κάνουν κέφι, να βγάλουν γούστο, να δώσουν πόνο. Καλώς ν’ ανταμωθούμε λοιπόν! Μαζί του απολαμβάνουμε τους: Νίκος Χριστόπουλος – Τύμπανα, Παντελής Πέτρου – Μπάσο, Σπύρος Βρυώνης – Ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστος Κυριαζής – Σαξόφωνο, Διονύσιος Κοκόλης – Τρομπέτα.
Μια καλοκαιρινή νύχτα σε Λευκωσία και Λεμεσό, που κανείς δεν πρέπει να στερηθεί!
>> Παρασκευή 20 Ιουλίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 99783455.
>> Σάββατο 21 Ιουλίου – Ravens, Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 99614100
.

Μαρίζα Ρίζου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018», έχοντας ως μοναδικό στόχο τη πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της κοινότητας μας και της γύρω περιοχής, διοργανώνει μουσική συναυλία με τη Μαρίζα Ρίζου, την 21η Ιουλίου 2018 στις 20:00 στο Κοινοτικό Αμφιθέατρο Πισσουρίου.
Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δημιουργική και επιτυχημένη για τη Μαρίζα Ρίζου! Έδωσε δυνατά live εντός και εκτός Αθηνών, έγραψε τη μουσική για την πιο πετυχημένη παράσταση της χρονιάς «Μαντάμ Σουσού» στο Θέατρο Παλλάς, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Ας Γελάμε Συχνά», σε στίχους δικούς της και μουσική Κωστή Μαραβέγια, προϊδεάζοντάς μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο τρίτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Οι συναυλίες της είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτες. Γεμάτη με όλη αυτή την ενέργεια λοιπόν, ετοιμάζεται για τις απόλυτα καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 21 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Πισσούρι! Αγαπά πολύ την Κύπρο και σχεδόν κάθε καλοκαίρι όταν ήταν μικρή, έκανε τις διακοπές της στο χωριό της, το Πισσούρι. Πρόσφατα, στην Κύπρο κέρδισε το τίτλο «Καλύτερη Μουσικός 2017 » στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς.
Στη συναυλία θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μαζί με όλα τα γνωστά της τραγούδια, όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», και το «Ας Γελάμε Συχνά», το φωτεινό, αισιόδοξο τραγούδι, που γεννήθηκε από την πρώτη της συνεργασία με τον Κωστή.
>> Σάββατο 21 Ιουλίου, Πισσούρι, επ. Λεμεσού, 20.00. Πληρ. http://www.soldoutticketbox.com/marizarizou/?lang=el.

Διονύσης Σαββόπουλος
Ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής έρχεται για μία και μόνο συναυλία στη Λάρνακα. Μαζί του θα είναι και ο Στάθης Άννινος.
>> Τετάρτη 25 Ιουλίου, Αρχαίο Κίτιον, Λάρνακα, 21.00, €15. Πληρ. 24657745.

Μελίνα Ασλανίδου
Η Συναυλία της χρονιάς είναι γεγονός! Η Μελίνα Ασλανίδου έρχεται για μία μόνο εμφάνιση στην Λεμεσό στις 26 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού. Η μεγάλη αυτή Ελληνίδα ερμηνεύτρια έρχεται να μας συνεπάρει με τις μεγάλες της επιτυχίες όπως: “Τι σου’ κανα και πίνεις”, “Ναι θα πω”, “Πάει καιρός”, “Το λάθος”, “Όσα δεν σου είπα”, “Δεν έχω διάθεση”, “Τετάρτη βράδυ”, “Καλοκαίρι αγκαλιά μου”, “Αχ Κινδυνεύω”, “Ψηλά Τακούνια”, “Άλλη Μια Φορά”, ”9 μήνες”, “Νερό και χώμα”, ”Με φωνάζουνε με το μικρό μου” και τόσες μα τόσες άλλες που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε στη ζωή μας αμέτρητες φορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την αγαπημένη μας Μελίνα σε μια καλοκαιρινή συναυλία που θα μείνει αξέχαστη.
>> Πέμπτη 26 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός, 20:00-00:00, 18 ευρώ, 22 ευρώ, 25 ευρώ. Πληρ. 25343341.

Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα
Δυνατοί καλλιτέχνες, φωνές και μουσικοί, κατά γενική ομολογία όλα αυτά τα χρόνια, με διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς για τo ταλέντο τους, μας καλούν τώρα να κάνουμε μαζί τους μια «βουτιά» στα τραγούδια που αγαπάμε πολύ, σε ένα αληθινά ιαματικό θέαμα τραγουδιών.
Μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση από τα οκτώ αγόρια της Σπείρας με επίσημο καλεσμένο τους τον Σταμάτη Κραουνάκη, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα φυσικά.
Η συναυλία θα πραγματοποηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00. Εισιτήρια προπωλούνται: Tickethour.com.cy σε όλα τα καταστήματα ACS και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας. Τηλ. 24665795. Τιμή εισιτηρίου: €15. Πληροφορίες 99430654.

Πυξ Λαξ
Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Έρχονται από το παρελθόν, φέρνοντας άπειρη αγάπη για να την προσφέρουν στο μέλλον μας, στήνοντας μεγάλες συναυλίες- γιορτές, αφιερωμένες στους χιλιάδες οπαδούς τους.
Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται ποτέ και επιστρέφουν όταν τις χρειαζόμαστε, για να μας δώσουν ξανά ζεστασιά και φως! Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ είναι μια αφορμή για γιορτή! Μια γιορτή με όλους εσάς που κάνατε τους Πυξ Λαξ, ότι ήταν, είναι και θα είναι για τη μουσική της χώρας μας. Την πιο δημοφιλή και επιδραστική μπάντα στην ελληνική μουσική σκηνή. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε λοιπόν, με όπλο τις μουσικές και τα τραγούδια που αγαπήσαμε, δεν θα μπορούσε μια μπάντα όπως οι Πυξ Λαξ να μην παρέμβει με διάφορους τρόπους, όπως ξέρει και μπορεί.
Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «με κλωτσιές και με μπουνιές». Έτσι εισέβαλαν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, και άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Με ορμή και πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!
>> ​Σάββατο 28 Ιουλίου, Τσίρειο Στάδιο, Λεμεσός, 20.30. Προπώληση εισιτηρίων:https://shop.tickethour.com & ACS COURIER.

ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ
Το 31ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουλίου, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία κάτω από το σύνθημα «Δε γονατίζει ο ανυπόταχτος λαός που πολεμά… για τη ζωή και τη λευτεριά» σε στίχους του ποιητή Τεύκρου Ανθία. Στο πολιτιστικό μέρος του 31ου ΠΦΝΦ, θα υπάρχει ζωντανό και πλούσιο πρόγραμμα σε τέσσερις σκηνές με πλειάδα σχημάτων και καλλιτεχνών.
Στην Κεντρική Σκηνή, που όπως πάντα φιλοξενεί τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του ελληνικού και του κυπριακού στερεώματος.Το πρόγραμμα θα ξεκινά με κυπριακά σχήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις μεγάλες συναυλίες.
4 Ιουλίου: Επανασυνδέονται σε μία και μόνη συναυλία, ειδικά για το Φεστιβάλ μας, οι Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος και Ρίτα Αντωνοπούλου. Ένα ταξίδι στο τεράστιο έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Τη βραδιά θα ανοίξει το συγκρότημα Minus One.
5 Ιουλίου: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη Μιρέλα Πάχου, μας υπόσχονται την απόλυτη ροκ βραδιά με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένη μουσική. Τη βραδιά θα ανοίξει το συγκρότημα, Γυμνά Καλώδια.
6 Ιουλίου: Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του. Στη σκηνή συναντιούνται οι Κότσιρας Γιάννης, Μπάσης Δημήτρης, Νέγκα Γιώτα και Πασχαλίδης Μίλτος σε ενορχήστρωση Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Κ. Παράσχου – Φ. Τομπάζου and friends.
Στη Λαϊκή Σκηνή, που θα παρελάσουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, ενισχύοντας τον πολιτισμό μας.
Στην Μπουάτ που και φέτος θα αξιοποιηθούν νεανικά σχήματα, δίνοντας την ευκαιρία για ανάδειξη και βήμα έκφρασης σε ερασιτεχνικά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες.
Στον Παιδότοπο, όπου θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και διάφορα παιδικά σχήματα.
>> Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Ιουλίου, τάφρος Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία, 20.00.

3o Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 18
Όπως συνέβη τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η μεγαλύτερη αυλή της Λευκωσίας, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, άνοιξε την πύλη της και υποδέχεται κάθε Πέμπτη, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όσους επιθυμούν να απολαύσουν κινηματογραφικές ιστορίες, μουσικές διαδρομές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και δυνατά συναισθήματα. Ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού, φιλοδοξεί να γίνει το πιο ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης.
Με ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνών, εποχών και καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, αξιοποιώντας παράλληλα και την πλούσια ιστορία του Πολιτιστικού Ιδρύματος, μπορεί κανείς να δει μια σειρά από εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα, με είσοδο ελεύθερη.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, εδώ.
>> Κάθε Πέμπτη, μέχρι τς 20 Σεπτεμβρίου, αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «Φεστιβάλ Λευκωσίας», με βραδιές μουσικής, χορού, θεάτρου και ποίησης, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2018.
Με τις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, σε διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες και γειτονιές, προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές σε όσους θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό, παραδοσιακό και ροκ τραγούδι, ποίηση, ελαφρολαϊκό τραγούδι, funk, χορό, θέατρο κ.α.
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες του Παλαιού Δημαρχείου, της Ερμού, της Φανερωμένης, της Παλουριώτισσας, της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί και στο Δημοτικό Μέγαρο, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών του Δήμου μας.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, εδώ.
>> Από 1η Ιουλίου-4 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες τοποθεσίες, Λευκωσίας. Είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Λάρνακας
Ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά Φεστιβάλ της Κύπρου, το Φεστιβάλ Λάρνακας, που κάθε Ιούλιο μας οδηγεί στην πόλη του Ζήνωνα για να απολαύσουμε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, επιστρέφει και φέτος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στο Φεστιβάλ Λάρνακας 2018, αμέτρητοι καλλιτέχνες σε 10 εκδηλώσεις θα παρασύρουν και φέτος το κοινό, στον παλμό της τέχνης του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της ποίησης.
Η πρεμιέρα θα δοθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 9, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου που θα εμφανιστεί με 100 κιθάρες, την μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ωστόσο περιλαμβάνονται πολλές αξιόλογες παραγωγές, μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ.
>> Δευτέρα 2-Τρίτη 31 Ιουλίου, Λάρνακα. Ώρα έναρξης: 21.00. Πληρ. 24629333.

AfroBanana Republic Festival 2018
Το Κίτι ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί και να φιλοξενήσει και φέτος το 8ο -πώς περνούν τα χρόνια- ABR. Τι να περιμένεις; International band, dj διαφόρων genre απ’ όλο τον πλανήτη, ανατρεπτικά installation από καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά workshop για παιδιά, την καθιερωμένη πια ‘Αγορά’, καθώς και ποτό και φαγητό που θα σου ανοίξουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αυτό δεν κάνει το φεστιβάλ τόσα χρόνια; Να σε γεμίζει με νέες εμπειρίες;
>> Παρ 20-Κ 22 Ιουλ, Κίτι, Λάρνακα. Πληρ. www.afrobanana.com.

1ο Φεστιβάλ Μπύρας Medfest – Limassol Beer Festival
Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε ένα εντυπωσιακό και μοναδικό Φεστιβάλ από τις 23 μέχρι και τις 27 Ιουλίου στο Χώρο Στάθμευσης του Εναερίου στην Λεμεσό. 35 και πλέον περίπτερα παραγωγών και διανομέων εισαγόμενων και τοπικών μπυρών, φαγητό για όλα τα γούστα σε ένα ευχάριστα διαμορφωμένο χώρο είναι μόνο μερικά από όσα υπόσχεται το MEDFEST στους επισκέπτες του, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια τεράστια ποικιλία μπύρας με περισσότερες από 100 ετικέτες σε χαμηλές τιμές.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα όλων των μουσικών ακουσμάτων από Ελλάδα και Κύπρο. Ανάμεσα στα τρανταχτά ονόματα που θα παρουσιαστούν είναι ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Χρήστο Θηβαίο, ο Δημήτρης Μπάσης σε ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, αφιέρωμα στην Ελληνική Ροκ μουσική με τα Υπόγεια Ρεύματα – Magic de spell και Κίτρινα Ποδήλατα και πολλοί άλλοι οι οποίοι θα προσφέρουν αξέχαστες βραδιές με το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές και πολλά άλλα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα.
>> Δεύτερα 23-Παρασκευή 27 Ιουλίου, χώρος στάθμευσης Εναερίου, Εναέριος, Λεμεσός, 20:00-24.00. Πληρ. 22 485420. Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/medfest.limassolbeerfestival/

LMF – Loud Music Festival 2018
Η local σκηνή αποθεώνεται στο LMF, αφού η μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο για τρεις μέρες. Το φαστιβάλ μετακόμισε πέρσι στη Λεμεσό και το πείραμα φαίνεται πως πέτυχε, αφού το κοινό το αγκάλιασε. Στο φετινό Loud την τιμητική τους έχουν η r’n’b -την πρώτη μέρα-, η EDM -τη δεύτερη μέρα- και την τρίτη μέρα η 80s-90s disco.
Παρ 27-Κ 29 Ιουλ, Χώρος στάθμευσης ποταμού Γερμασόγειας, Λεμεσός. Πληρ. 96783444.

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend