Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του άτυχου υπαλλήλου της ΑΗΚ – Μοιραίο το κτύπημα
ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του άτυχου υπαλλήλου της ΑΗΚ – Μοιραίο το κτύπημα

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του άτυχου υπαλλήλου της ΑΗΚ – Μοιραίο το κτύπημα

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια του 42χρονου υπαλλήλου της ΑΗΚ, Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος έμελλε να χάσει τη ζωή του στο μεροκάματο το πρωί της Δευτέρας 02/07.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ένα μεροκάματο που στοίχισε την ίδια του την ζωή, στερώντας του τα παιδιά και την οικογένεια του, βυθίζοντας στο πένθος συνάδελφους και φίλους.

Ο άτυχος Γεωργίου πατέρας τριών παιδιών, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, γύρω στις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (02/07) ενώ εκτελούσε εργασίες κλαδέματος δέντρων,  τραυματίστηκε θανάσιμα, αφού ο πύρος που συνδέει τους βραχίονες του ανυψωτικού μηχανήματος ήταν φθαρμένος, με αποτέλεσμα να κοπεί και να πέσει ο εργάτης που ήταν εντός του κλωβού.

Την Τετάρτη 04/07 διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο άτυχος Γεωργίου υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ενδείξεις για κακή συντήρηση του μηχανήματος που προκάλεσε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΑΗΚ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ: Τελείται η κηδεία του Γεωργίου – Η παράκληση της οικογένειας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 Από τα ευρήματα φαίνεται πως το κτύπημα ήταν μοιραίο. Ο 42χρονος κτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας από ύψος 5-6 μέτρων σε περιτοίχισμα κτηρίου.

Όπως αναφέραμε και σε δημοσίευμα μας την Τρίτη ( 03/07) από την προκαταρτική έρευνα που έγινε, προέκυψαν στοιχεία που φανερώνουν κακή συντήρηση του ανυψωτικού μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να κλαδέψει ο 42χρονος τα δένδρα που παρεμπόδιζαν καλώδια της ΑΗΚ.Το συγκεκριμένο μηχάνημα στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη είχε συντηρηθεί για τελευταία φορά στις 15 περασμένου Μαΐου.

Εξάλλου, κατόπιν οδηγιών υψηλόβαθμων λειτουργών της ΑΗΚ συνολικά 50 ανυψωτικά μηχανήματα έχουν ήδη αποσυρθεί για να γίνουν σε αυτά έλεγχοι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Μια από λειτουργούς ασφαλείας της ΑΗΚ και μια από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τέλος να αναφέρουμε πως στις 16:30 της Τετάρτης 04/07 τελείται από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μενεού, η κηδεία του Γιώργου Γεωργίου, 42 χρόνων από τη Λάρνακα.

Η ταφή του Γεωργίου θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Μενεού, ενώ έγινε έκκληση όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για τα παιδιά.

Πηγή: tothemaonline

 

 

Send this to a friend