Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μετη συναυλία «100 κιθάρες» άρχισε χθες βράδυ το Φεστιβάλ Λάρνακας 2018 (pics)
Μετη συναυλία «100 κιθάρες» άρχισε χθες βράδυ το Φεστιβάλ Λάρνακας 2018 (pics)

Μετη συναυλία «100 κιθάρες» άρχισε χθες βράδυ το Φεστιβάλ Λάρνακας 2018 (pics)

Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου που εμφανίστηκε με 100 κιθάρες, άρχισε χθες βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, το Φεστιβάλ Λάρνακας 2018.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι φέτος το Φεστιβάλ συμπληρώνει 33 χρόνια ζωής και είναι μια εκδήλωση που ξεκίνησε σαν μια διοργάνωση διάρκειας μιας εβδομάδας και που στη συνέχεια με επιμονή και με προσπάθεια, έφτασε στο σημείο να διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα.

“Το Φεστιβάλ Λάρνακας είναι ένας μήνα εκδηλώσεων που έχει  ήδη καθιερωθεί  στις συνειδήσεις,  όχι  μόνο  των συμπολιτών μας,  αλλά και όλων των Κυπρίων, σαν μια από τις σημαντικότερες  πολιτιστικές  εκδηλώσεις  του καλοκαιριού“, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η επιτυχία, κατάφερε να καθιερώσει το Φεστιβάλ Λάρνακας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να γίνει ένας θεσμός ξεχωριστής εμβέλειας και μεγέθους, το οποίο, διακρίθηκε με την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση EFFE, για το επίπεδο ποιότητας του, δίνοντας του μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης.

Ο κ. Βύρας είπε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλες παρουσίες από το χώρο του θεάτρου, του τραγουδιού, της ποίησης και του χορού, δίνουν δυναμικά το παρόν τους κάθε χρόνο, κάνοντας την Λάρνακα περήφανη.

“Οι φετινές εκδηλώσεις, όπως και κάθε χρόνο,  φιλοξενούνται στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου, στο χώρο του Αρχαίου Κιτίου και στο χώρο του παλιού Υδραγωγείου «ΚΑΜΑΡΕΣ»“, ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος Λάρνακας, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, προσφέρει δωρεάν είσοδο σε δυο παραστάσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend