Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ψεκασμός με νερό για όσους πεζούς διασταυρώνουν με κόκκινο;
Ψεκασμός με νερό για όσους πεζούς διασταυρώνουν με κόκκινο;

Ψεκασμός με νερό για όσους πεζούς διασταυρώνουν με κόκκινο;

Είναι αυτή μία καλή λύση για να αποκτήσουμε σωστή οδική συνείδηση.

Εκτός από τους απρόσεκτους οδηγούς, με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά στους δρόμους, μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην πρόκληση ατυχημάτων φέρουν και οι απρόσεκτοι πεζοί.

Πόσες φορές χρειάστηκε να φρενάρουμε απότομα γιατί κάποιος πεζός προσπάθησε να διασταυρώσει το δρόμο, από σημείο που δεν υπήρχε διασταύρωση και φυσικά χωρίς να υπολογίσει σωστά τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αυτή, λοιπόν, την κατάσταση θέλησαν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές της πόλης Ντάγιε στην επαρχία Χουμπέι, καθώς και στο Τσανγκζί της επαρχίας Σανζί στην Κίνα, τοποθετώντας ψεκαστήρες νερού στις διαβάσεις πεζών.

Οι μικροί στύλοι έχουν αισθητήρες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τους παραβάτες πεζούς που επιχειρούν να περάσουν με κόκκινο και τους ψεκάζουν με νερό στα πόδια.

Το σύστημα στο Ντάγιε είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερες και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, προκειμένου να ταυτοποιούνται οι παραβάτες και να προβάλλεται η εικόνα τους σε μεγάλες οθόνες που έχουν στηθεί σε δημόσιους χώρους, αναφέρει η εφημερίδα The Beijing News.

«Τα κολωνάκια έχουν εσωτερική θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου, και οι υπάλληλοι θα τα γεμίζουν κάθε μέρα με καθαρό νερό. Δεν υπάρχει επομένως λόγος να ανησυχεί κανείς για τη ρύπανση ή για κρυολογήματα» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας που δεν κατονομάζεται.

Δειτε το βίντεο εδώ

Send this to a friend