Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το θέατρο «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» παρουσιάζει το έργο «ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ»
Το θέατρο «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» παρουσιάζει το έργο «ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ»

Το θέατρο «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» παρουσιάζει το έργο «ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ»

Το θέατρο «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» προσφέρει ανελλιπώς εδώ και εννέα χρόνια, χωρίς καμία κρατική χορηγία ή άλλη οικονομική βοήθεια, στην καλλιτεχνική δημιουργία και την εξέλιξη του πολιτισμού στον τόπο μας έχοντας παλέψει με κατεστημένα και παγιωμένες καταστάσεις που δύσκολα ανατρέπονται. Εμείς βασιζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις, δίνοντας από το υστέρημα μας, έτσι ώστε να μπορούμε να καταθέτουμε και εμείς τις δικές μας καλλιτεχνικές-θεατρικές προτάσεις με τις λαϊκές «αριστοφανικές» παραστάσεις που ανεβάζουμε και μέσω αυτών επικοινωνούμε με το κοινό. Κύριο στήριγμα μας είναι η αγάπη, το ζεστό χειροκρότημα και η αποδοχή της δουλειάς μας από τον κόσμο. Η φετινή καλοκαιρινή μας παράσταση με το έργο «ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ» (go ahead),είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία σκηνοθετημένη με καλλιτεχνικό πάθος για να βγει ένα σωστό και κεφάτο αποτέλεσμα μέσα από την εφαρμογή της θεατρικής πράξης και της αριστοφανικής διάθεσης. Μια κωμωδία δροσερή και ανέμελη, μια όαση ξεκούρασης και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια. Σκοπός και στόχο μας είναι να αναδεικνύουμε πανανθρώπινες αξίες αλλά και αξίες της κυπριακής κοινωνίας και όπου χρειάζεται να τις υπενθυμίζουμε. Μέσα από την σάτιρα και την κωμωδία παρατηρούμε τα κοινωνικά θέματα μέσα από το πρίσμα της δικής μας θεατρικής οπτικής ματιάς και τα αποδίδουμε με την ανάλογη «υπερβολή», (απαραίτητο στοιχείο στη κωμωδία) , εκεί όπου χρειάζεται έτσι ώστε να γίνουν καλλιτεχνική πράξη.

Υπόθεση του έργου : Ο κύριος Ευγένιος Αμπελόπουλος είναι ένα σημαίνον πρόσωπο και κατέχει μια θέση που επηρεάζει τις τύχες και τις ζωές των συνανθρώπων του . Μαζί με τη γραμματέα (ερωμένη του) πηγαίνουν σε ένα αγροτουριστικό ξενώνα για να λάβουν μέρος σε ένα δήθεν συνέδριο και τους υποδέχεται με όλες τις επισημότητες η γεροντοκόρη (πανούργα και κουτσομπόλα) κυρία Καλλισθένη (ιδιοκτήτρια του ξενώνα) . Όταν θα κάνει όμως την εμφάνιση του ένας μυστήριος “επισκέπτης” τα πράγματα γίνονται πολύ “δύσκολα” .Τώρα χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του Λευτέρη (φίλος και συνεργάτης του κυρίου Ευγένιου) για να δώσει δραστικές λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται. Όμως η αναπάντεχη άφιξη της Βιργινίας (συζύγου του κυρίου Ευγένιου) περιπλέκει και ανακατεύει τους πάντες σε ατελείωτες παρεξηγήσεις γεμάτες κωμικές καταστάσεις με άφθονο ΓΕΛΙΟ… και πολλές συνεχείς ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ…!!!

Το θέατρο ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στα εννέα χρόνια της λειτουργίας ανέβασε δώδεκα έργα με ποικίλο περιεχόμενο όπως νεανικά – παιδικά έργα, κοινωνικά, κωμωδίες κ.α.

 

Send this to a friend