Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δραματική έκκληση Reaction: Το πρωί ένας πατέρας, τώρα ένα παιδάκι 5 ετών
Δραματική έκκληση Reaction: Το πρωί ένας πατέρας, τώρα ένα παιδάκι 5 ετών

Δραματική έκκληση Reaction: Το πρωί ένας πατέρας, τώρα ένα παιδάκι 5 ετών

Την άμεση σύγκλιση εθνικής σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τα τροχαία δυστυχήματα ζητεί ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Reaction με αφορμή τα δύο θανατηφόρα τροχαία που συγκλονίζουν το Παγκύπριο.

“Το πρωί ένας πατέρας και τώρα πριν από λίγο ένα παιδάκι 5 ετών χάθηκαν στην άσφαλτο με τον απολογισμό να συμπληρώνεται από σοβαρά τραυματίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου απεύθυνε ακόμα μια φορά δραματική έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να εντατικοποιήσουν τα μέτρα πρόληψης αλλά και καταστολής.

“Καλώ τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμα και αύριο, να συγκαλέσει σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με όλους τους αρμοδίους φορείς. Ο τροχαίος χάροντας είναι πάνω από την Κύπρο και εάν δεν συντονιστούμε δεν πρόκειται να τον αναχαιτίσουμε”, υπογράμμισε ο Μάριος Σταύρου.

Προσθέτει ότι οι νομοθεσίες πάνε από γραφείο σε γραφείο, ενώ η τροχαία παραμένει κατακερματισμένη και το σύστημα φωτοεπισήμανσης πάει σαν χελώνα.

“Πέρσι ήμασταν τελευταίοι στην Ευρώπη έχοντας την μεγαλύτερη αύξηση στα θανατηφόρα και φέτος όπως πάμε, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό σε αυτή την χώρα, δεκάδες χώρες έχουν εφαρμόσει πολιτικές που μείωσαν τις τροχαίες συγκρούσεις. Εμείς, μια χώρα με 600 χιλιάδες οχήματα και κάθε μέρα έχουμε νεκρούς ενώ σε χώρες με εκατομμύρια οχήματα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Φταίει ο ανθρωπινός παράγοντας? Φταίνε τα οχήματα? Φταίει το οδικό δίκτυο? Ότι και να φταίει πρέπει να κάτσουμε κάτω και να το λύσουμε γιατί η Κύπρος δεν σηκώνει άλλα παιδιά νεκρά και άλλα παιδιά ορφανά”, κατέληξε ο Πρόεδρος του REACTION.

Πηγή : Alphanews.Live

Send this to a friend