Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στους δρόμους ενωμένη η Λάρνακα για τη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών (pics)
Στους δρόμους ενωμένη η Λάρνακα για τη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών (pics)

Στους δρόμους ενωμένη η Λάρνακα για τη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών (pics)

1500 Λαρνακείς και Λιβαδιώτες από όλους τους κομματικούς χώρους, πορεύτηκαν στις 7μμ από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, για να στείλουν το μήνυμα σε Κυβέρνηση και εταιρείες πετρελαιοειδών ότι δε θα δεχθούν άλλο εμπαιγμό στο θέμα της μετακίνηση των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Η πορεία με τους Λαρνακείς ξεκίνησε από το Λιμάνι και η πορεία των κατοίκων του Δήμου Λιβαδιών από την αντίθετη κατεύθυνση, από τον κυκλικό κόμβο των Λιβαδιών. Οι δύο πορείες συναντήθηκαν μπροστά από τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοδεξαμενών, όπου είχε στηθεί εξέδρα. Καθημερινά τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και ασφάλεια των κατοίκων με τέσσερα σχολεία, 3 εκ των οποίων στα Λιβάδια, να βρίσκονται εντός της ζώνης επικινδυνότητας, ανέφερε ο Δήμαρχος Μάριος Αρμένης.

Η Λάρνακα ζητεί το αυτονόητο, δηλαδή, υγεία, ασφάλεια και ανάπτυξη και ευημερία, που η ύπαρξη αυτών των εγκαταστάσεων, αναιρούν το αυτονόητο των αιτημάτων αυτών, ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έγγραφο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που υπογράφηκε από τις 6 εταιρείες πετρελαιοειδών και το κράτος, το οποίο κατέθεσε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Δε μας αρκούν συμφωνίες υποσχέσεις και δεσμεύσεις, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λάρνακας. Απαιτούμε συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών. Οι δύο Δήμοι, Λάρνακας και Λιβαδιών, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα, αν διαπιστωθεί ότι οι διαδικασίες σκαλώνουν και παρατηρείται στασιμότητα στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου.

Send this to a friend