Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για τον ληστή με το σκουπόξυλο
ΛΑΡΝΑΚΑ: Ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για τον ληστή με το σκουπόξυλο

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για τον ληστή με το σκουπόξυλο

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον Χρίστο Γεωργίου, 31 χρόνων, από τα Λειβάδια, ο οποίος παραδέχθηκε την διάπραξη δύο ληστειών, ενώ βαρυνόταν με τέσσερις προηγούμενες καταδίκες για υποθέσεις προμήθειας ναρκωτικών, απειλών, κακόβουλων ζημιών κι επιθέσεων με πραγματική σωματική βλάβη.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε σ’ έξι χρόνια φυλάκιση ο 31χρονος διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 2017. Το κακουργιοδικείο έκρινε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο κατά την επιβολή της ποινής το στοιχείο της βίας που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος. Στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας το έκνομο σχέδιό του, κτύπησε με σκουπόξυλο ηλικιωμένο φρουρό ασφαλείας μικρού ξενοδοχείου στην Πύλα, ηλικίας 86 χρόνων, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Στη συνέχεια έκλεψε όλα τα λεφτά από το ταμείο του ξενοδοχείου. Στη δεύτερη ληστεία που διέπραξε, σε υπεραγορά στα Λειβάδια, πρόταξε μαχαίρι που είχε δεμένο σε σκουπόξυλο και απείλησε τον υπάλληλο ότι θα τον μαχαίρωνε και θα τον σκότωνε.

Αφού άρπαξε τα χρήματα από το ταμείο, έγινε «καπνός». Η ληστεία έγινε τις πρωινές ώρες, χωρίς να υπάρχει άλλος κόσμος εντός της υπεραγοράς. Ο υπάλληλος της υπεραγοράς, όμως, πρόλαβε να σημειώσει τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τον συλλάβει λίγη ώρα αργότερα. «Τέτοια συμπεριφορά, συνοδευόμενη με βία και απειλές, κρίνεται άκρως αντικοινωνική και διεγείρει αισθήματα τρόμου και ανασφάλειας των πολιτών, που ζημιώνουν κάθε έκφανση του κοινωνικού συνόλου», τονίζει στην απόφασή του το δικαστήριο. Να σημειωθεί, ότι εκτός από τις τέσσερις προηγούμενες καταδίκες που βαρυνόταν ο Χρ. Γεωργίου, η υπεράσπιση ζήτησε και λήφθηκαν υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής ακόμα δύο υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του 31χρονου στο δικαστήριο, οι οποίες αφορούσαν κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend