Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Με κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών στις 7μμ, αξιώνοντας άμεση μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Οι τροχαίες διευθετήσεις προνοούν κλείσιμο από τις 6-9μμ, της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου, της δεξιάς της πλευράς προς τη θάλασσα από τον Κυκλικό Κόμβο Λιμανιού μέχρι τον Κυκλικό Κόμβο Λιβαδιών. Θα τοποθετηθούν κατάλληλες πινακίδες και σήμανση για τη διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης. Η πορεία της Λάρνακας θα ξεκινήσει στις 7μμ, από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού. Αυτή των Λιβαδιών θα ξεκινήσει επίσης στις 7, από τον κυκλικό κόμβο Λιβαδιών στο Intercollege. Οι δύο πορείες θα καταλήξουν στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου. Κόμματα οργανώσεις και φορείς έχουν δηλώσει υποστήριξη στο αίτημα για μετακίνηση των πετρελαιοειδών. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, με ανακοίνωση της, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της προς τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, που διαμαρτύρονται προκειμένου να πετύχουν επίσπευση των διαδικασιών μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα έχει ως συνεπακόλουθο, την αποκατάσταση και ανάπλαση της περιοχής με τους προτεινόμενους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, που είναι η πάγια θέση της ΕΤΑΠ Λάρνακας και όλων των φορέων που την απαρτίζουν. Επισημαίνεται δε ότι η ανάπτυξη, δεν μπορεί να βραχυκυκλωθεί άλλο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών. Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης κάνει λόγο για μεγάλες και αδικαιολόγητες, όπως δήλωσε, καθυστερήσεις. Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, όπου αναφέρεται ότι το μήνυμα των κατοίκων της επαρχίας Λάρνακας, και όλων των οργανώσεων της Πόλης, πρέπει να δοθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και χαρακτηρίζει ως απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη η απόφαση των δύο Δήμων. Το ΕΒΕΛ Λάρνακας ως το κατ΄εξοχήν τοπικό ίδρυμα της οικονομίας, είναι πάντοτε είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και κατ επανάληψη έχει συνεισφέρει στη δημιουργία συνθηκών ομογνωμίας, καταλήγει η ανακοίνωση. Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει και τα κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ δηλώνοντας στήριξη στο αίτημα των κατοίκων, και ζητώντας από την Κυβέρνηση να δοθούν γραπτές δεσμεύσεις για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών.

Η Συντονιστική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους 9 Κοινοτήτων της Περιοχής Βασιλικού διοργανώνει στις 10πμ στον κύριο δρόμο Μαρί Βασιλικού, συμβολική Πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής για όσα γίνονται στην περιοχή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Ψεμματισμένου Χρστόδουλο Παπαχρίστου, έχουν δοθεί υποσχέσεις στις 9 κοινότητες της περιοχής που δεν έχουν υλοποιηθεί και κάποιες από αυτές αφορούν σε αντισταθμιστικά μέτρα προς τις Κοινότητες αλλά και τα έργα υποδομής όπως είναι η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού Βασιλικού για υποστήριξη του ενεργειακού κέντρου, κοστους 3,4 εκ ευρώ. Ανάμεσα στα αιτήματα των Κοινοτήτων είναι η εξεύρεση εναλλακτικής περιοχής για διασπορά των εγκαταστάσεων που αφορούν την ενέργεια. Ένα άλλο αίτημα είναι η σύνδεση όλων των Κοινοτήτων που απαρτίζουν την Συντονιστική Επιτροπή Βασιλικού, με το αποχετευτικό του Ενεργειακού Κέντρου

Με τον πρέσβη της Σλοβακίας Ίαν Σκότα, θα συναντηθεί στις 10πμ ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς. Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο Κοινοτάρχης Πυροΐου και αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η διάνοιξη του δρόμου, που θα βγάλει την Αθηένου από τη γεωγραφική της απομόνωση.

Κλειστό θα είναι για τους επισκέπτες το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα λόγω της εορτής του Ραμαζανιού όπου αναμένονται 1000 περίπου μουσουλμάνοι από τα κατεχόμενα.

Η Σχολή Ρωσικού Μπαλέτου «Deborah» παρουσιάζει στις 8μμ τηΧορευτική παράσταση «Δήμητρα και Περσεφόνη». Είσοδος €10 & €5 παιδιά κάτω των 12 ετών

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου στις 10πμ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας έχει προγραμματισμένη σύσκεψη με Λειτουργούς του Τμήματος ΤΚ Περιουσιών.

Send this to a friend