Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Με ενημερωτικά φυλλάδια και με ανακοινώσεις, ο Δήμος Λάρνακας και οι φορείς της πόλης εργάζονται ώστε η αυριανή πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται αύριο στις 7μμ, από τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, να είναι μαζική και να στείλει στους αποδέκτες ηχηρό μήνυμα για την αποφασιστικότητα της πόλης, να ασκήσει πιέσεις για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό. Το περασμένο ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν στην Πλατεία Ερμού, μοιράζοντας το Ενημερωτικό Φυλλάδιο το οποίο έχει διανεμηθεί σε κεντρικά σημεία και βρίσκεται και σε υπεραγορές. Στο φυλλάδιο όπου κυριαρχεί το σλόγκαν της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που είναι: Δίνουμε το μήνυμα, δίνονται οδηγίες για τα δυο σημεία ταυτόχρονης εκκίνησης που θα είναι ξεχωριστά για τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, αλλά θα καταλήγουν και θα ενώνονται στο ίδιο σημείο στις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών και Υγραερίου. Οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών, όπως ήδη έχει αναφερθεί, φιλοδοξούν, η αυριανή πορεία να είναι η πρώτη από τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί. Από Λάρνακα η πορεία θα ξεκινήσει από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού και από Λιβάδια θα ξεκινήσει από τον Κυκλικό Κόμβο Λιβαδιών. Τις κινητοποιήσεις έχουν υποστηρίξει με ανακοινώσεις τους κόμματα και φορείς.

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης θα πραγματοποιήσει στη 1μμ επίσκεψη στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας και θα προεδρεύσει σύσκεψης με τον Δήμαρχο Ανδρεα Βύρα και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλοκαιρινές Σχολές Ενδυνάμωσης Μαθητών διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Λάρνακα, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Οι Σχολές θα λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Πληροφόρησης Λάρνακας, Θρασύβουλος Θρασυβούλου. Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 του μήνα, και θα λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2μμ. Οι Καλοκαιρινές Σχολές αφορούν μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου και Α’ & Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών και ο αριθμός των συμμετοχών θα ανέρχεται στα 20-25 άτομα. Σκοπός των καλοκαιρινών σχολών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι η προσωπική και συναισθηματική ανάπτυξη αλλά και η απόκτηση δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να γίνουν πιο αποδοτικοί ως μαθητές και ως ενεργοί πολίτες στη σύγχρονη κοινωνία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν για δύο εβδομάδες με άλλους συνομήλικούς τους σ’ ένα ευχάριστό περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνει η Πετρολινα, για να ανακοινώσει επίσημα την στήριξή της προς τον Κύπριο Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοίας Παύλο Κοντίδη. Η διάσκεψη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 5:30μμ, στο Ammos Beach Bar.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Ηλία, «Η κόρη του Κουασιμόδο», θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Παρουσίαση του προγράμματος, Μαρίνα Σαβεριάδου. Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο Θεολόγος, πατήρ Κλεάνθης Παντελή. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Χρυσοβαλάντω Μουσκάλλη, και η ποιήτρια Ανδριανή Σουρή θα διαβάσει αποσπάσματα. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα παραχωρηθούν στο Ίδρυμα Άγιος Γεωργιος Χριστάκης Χασάπης.

Βραδιά με κυπριακούς και ελληνικούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς και τραγούδια με τίτλο «Μόνο αν το πιστέψεις» διοργανώνει στις 8:30μμ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, η Σχολή Χορού του Πολιτιστικού Ομίλου «Βασιλιτζιά». Είσοδος €8 & €5 για παιδιά κάτω των 12 ετών

Send this to a friend