Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καθυστερήσεις στα έργα του αποχετευτικού στη Λάρνακα εξαιτίας σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων
Καθυστερήσεις στα έργα του αποχετευτικού στη Λάρνακα εξαιτίας σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων

Καθυστερήσεις στα έργα του αποχετευτικού στη Λάρνακα εξαιτίας σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων

Η πρόσληψη νέων εργατών από το Τμ. Αρχαιοτήτων και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, εντεταλμένων αποκλειστικά στα εργοτάξια του ΣΑΛ, φαίνεται να επιταχύνει τους ρυθμούς στα εργοτάξια του αποχετευτικού στη Λάρνακα, όπου στο υπέδαφος εντοπίζονται αρχαιότητες.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεγαλύτερο συμβόλαιο της δεύτερης φάσης του Αποχετευτικού, δηλαδή το γνωστό συμβόλαιο C12, που κινδύνεψε ακόμα και να ακυρωθεί και καλύπτει μια μεγάλη οικιστική περιοχή, από τη Χρυσοπολίτισσα, τον Αη Γιάννη, την Μητρόπολη, την περιοχή Ακαδημίας, και  το Σταυροδρόμι.

Ήδη το συγκεκριμένο συμβόλαιο έχει καθυστερήσει εδώ κι ενάμισι χρόνο, καθότι στις περιοχές αυτές (όπου ήταν το αρχαίο Κίτιον) εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, για τα οποία χρειάστηκε η παρέμβαση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, προκειμένου ν’ αναδειχθούν και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Στα σημεία όπου ανακαλύφθηκαν αρχαία,  το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει εργοδοτήσει επιπρόσθετο προσωπικό και το ΣΑΛ έχει προσλάβει εργάτες για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους του Τμ. Αρχαιοτήτων.

Το ΣΑΛ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του, εκτιμά ότι το συμβόλαιο C12 θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Send this to a friend