Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ: Καλοκαίρι με συννεφιά – Οι θερμοκρασίες
ΚΑΙΡΟΣ: Καλοκαίρι με συννεφιά – Οι θερμοκρασίες

ΚΑΙΡΟΣ: Καλοκαίρι με συννεφιά – Οι θερμοκρασίες

Εποχική χαμηλή πίεση, ενώ η ασταθής αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από απόψε (14/6).

Σήμερα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά αλλά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Νωρίς το πρωί αναμένεται να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη, που σύντομα θα διαλυθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, αλλά στα νότια παράλια το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σύντομα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα  δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Send this to a friend