Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Η πρόσληψη νέων εργατών από το Τμ. Αρχαιοτήτων και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, εντεταλμένων αποκλειστικά στα εργοτάξια του ΣΑΛ, φαίνεται να επιταχύνει τους ρυθμούς τα εργοτάξια του αποχετευτικού στη Λάρνακα, όπου στο υπέδαφος εντοπίζονται αρχαιότητες. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεγαλύτερο συμβόλαιο της δεύτερης φάσης του Αποχετευτικού, δηλαδή το γνωστό συμβόλαιο C12, που κινδύνεψε ακόμα και να ακυρωθεί και καλύπτει μια μεγάλη οικιστική περιοχή, από τη Χρυσοπολίτισσα, τον Αη Γιάννη, την Μητρόπολη, την περιοχή Ακαδημίας, και το Σταυροδρόμι. Ήδη το συγκεκριμένο συμβόλαιο έχει καθυστερήσει εδώ κι ενάμισι χρόνο, καθότι στις περιοχές αυτές (όπου ήταν το αρχαίο Κίτιον) εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, για τα οποία χρειάστηκε η παρέμβαση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, προκειμένου ν’ αναδειχθούν και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο. Στα σημεία όπου ανακαλύφθηκαν αρχαία το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει εργοδοτήσει επιπρόσθετο προσωπικό, και το ΣΑΛ έχει προσλάβει εργάτες για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους του Τμ. Αρχαιοτήτων. Το ΣΑΛ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του, εκτιμά ότι το συμβόλαιο C12 θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της ΕΤΑΠ Λάρνακας, Καθαρές παραλίες με οικολογικά σταχτοδοχεία. Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί πέρυσι και είχε αποδώσει καρπούς. Το περσινό καλοκαίρι είχαν συλλεχθεί 98.490 αποτσίγαρα με σαφέστατα θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα του άμμου των παραλιών της Λάρνακας. Η πρωτοβουλία με τα οικολογικά τασάκια της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, εφαρόζεται σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, τον Δήμο Λάρνακας και άλλες Τοπικές Αρχές της Περιφέρειας και στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των παραλιών και του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας. Φέτος, τα οικολογικά σταχτοδοχεία έχουν τοποθετηθεί στις παραλίες των Φοινικούδων, στην Καστέλα, απέναντι από τα ξενοδοχεία της λεωφόρου Τάσσου Μητσόπουλου, της Βορόκληνης, στην παραλία Βορόκληνης, και στους Γιαννάδες, στον Φάρο των Περβολιών, στην Καρέτα στο Κίτι, στην πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα και στην παραλία έναντι των ξενοδοχείων της Πύλας. Τα αποτσίγαρα δεν βιοδιασπώνται και αποτελούν ακούσια τροφή για μεγάλο μέρος της θαλάσσιας πανίδας και αποδεικνύονται θανατηφόρα για τα θαλάσσια είδη και επί πλέον εκχύνει στο περιβάλλον δηλητηριώδεις χημικές ουσίες όπως κάδμιο, αρσενικό και μόλυβδο.

Ξεχωριστές επιστολές προς τους πρέσβεις της Αμερικής, της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Σλοβακίας, έχει στείλει ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ζητώντας την παρέμβαση τους για το άνοιγμα της διόδου Πυροΐου. Στις επιστολές του ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρεται στις συνεπεία της Τουρκικής εισβολής του 1974, για την Αθηένου που είναι ο μοναδικός ‘’ελεύθερος’’ Δήμος της Κύπρου που έχασε το 80% της γης του, και βρίσκεται ολόκληρος μέσα στη νεκρή ζώνη και με τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής να βρίσκονται στις τρεις πλευρές του Δήμου, πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Δήμος Αθηένου, αναφέρει στις επιστολές, έχει απομονωθεί συγκοινωνιακά, εμφανίζοντας για το λόγο αυτό, σημάδια παρακμής. Στις επιστολές ο Δήμος Αθηένου ζητεί την παρέμβαση των πρέσβεων για να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου, που είναι να πεισθεί η Τουρκική πλευρά να ανοίξει η δίοδος.

Ο πρώτος παγκύπριος διαγωνισμός Zivana LOEL Challenge, πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα. Bartenders δημιούργησαν και παρουσίασαν σε κριτική επιτροπή και κοινό, μοναδικά cocktails με βάση τα προϊόντα ZIVANA LOEL, ZIVANA Red και ZIVANA Gold. Η κριτική επιτροπή ανέδειξε νικητή, τον Αλέξανδρο Draghia, με το Cocktail το οποίο ονόμασε “The Secret Crush

Send this to a friend