Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μάριος Προδρόμου – O συμπολίτης μας που είναι πιο έξυπνος από τον Αϊνστάιν
Μάριος Προδρόμου – O συμπολίτης μας που είναι πιο έξυπνος από τον Αϊνστάιν

Μάριος Προδρόμου – O συμπολίτης μας που είναι πιο έξυπνος από τον Αϊνστάιν

Μιλά με αυτοπεποίθηση, αργά και σταθερά, χωρίς να βιάζεται και χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Ιδεαλιστής, εφευρετικός με προοδευτική αντίληψη. Όταν τον γνωρίσει κανείς, αναρωτιέται: «Άραγε, πώς θα ήταν ο κόσμος μας, αν υπήρχαν αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Μάριο;». Πρόκειται για τον πιο έξυπνο άνθρωπο στην Ευρώπη το 2017…

 Ο Μάριος Προδρόμου έχει επιλεχθεί ως “Ιδιοφυΐα της Χρονιάς για την Ευρώπη” από το «World Genius Directory». Τα μέλη εκτίμησαν ιδιαίτερα και την προσφορά του στη κοινωνία της Κύπρου μας ως Mental Game Coach.

Είναι πιο έξυπνος και από τον Αϊνστάιν…

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δείκτη νοημοσύνης 160 ενώ ο Μάριος 170. Παρέμεινε ένας απλός άνθρωπος  ακόμα και όταν όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του.

Ο κύριος Μάριος Προδρόμου αναφέρει στο ant1iwo:
«Γεννήθηκα στις 25/01/1975 στο Εδιμβούργο Σκωτίας. Οι γονείς μου ήταν  Κύπριοι, ο πατέρας μου ήταν από την Άχνα και η μητέρα μου από την Λάρνακα. Είμαι μοναχοπαίδι, δυστυχώς η μητέρα μου είχε σοβαρό πρόβλημα και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερε να κάνει μονό ένα παιδί.

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Όταν ήμουν 12 χρονών, έχασα τον πατέρα μου σε τροχαίο. Η μητέρα μου βασανίστηκε πάρα πολύ μέχρι να με μεγαλώσει.

Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, γυρίσαμε πίσω στην Κύπρο. Η μητέρα μου ήθελε να είναι δίπλα στους συγγενείς της, ένιωθε περισσότερη ασφάλεια.

Όταν ήμουν μικρός, όλοι μου έλεγαν ότι είμαι πολύ έξυπνος αλλά δεν έδινα σημασία. Όταν ήμασταν στη Σκωτία, στο δημοτικό, κέρδισα ένα χρόνο και έπαιρνα πάντα άριστα. Πήρα πολύ ψηλό βαθμό στο Miller’s Analogy test και μπήκα στο πανεπιστήμιο. Έχω μεταπτυχιακό από το College of New Jersey που είναι ανάμεσα στα δέκα καλύτερα του κόσμου στον κλάδο της εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Τελείωσα με 4.00 GPA, που είναι το πιο ψηλό. Με τον βαθμό μου έγινα αυτόματα μέλος του WGD 98/100 που παίρνουν μονάχα 1/30000. Επίσης, έγινα μέλος του Prometheus Society που έχει μόνο 50 μέλη σε όλο το κόσμο επειδή τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά.

Δεν θέλησα ποτέ να παίξω τον σπουδαίο στα άλλα παιδιά, αντίθετα, έκανα ότι μπορούσα για να με αγαπάνε και να περνάμε πάντα όμορφα. Κάναμε αστεία και παίζαμε ποδόσφαιρο, πάντα ήμουν τερματοφύλακας. Χαιρόμουν που έβλεπα πόσο πολύ με εκτιμούσαν και ήθελαν να κάνουν παρέα μαζί μου. Η αλήθεια από μικρός, έβαζα το καλό των άλλων πάνω από το δικό μου, ήθελα οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου να νιώθουν καλά και να είναι χαρούμενοι.

Θυμάμαι πόσο στεναχωριόμουν κάθε φορά που άκουγα να τσακώνονται οι γονείς μου, έλεγα μέσα μου: «Γιατί Θεέ μου οι άνθρωποι να τσακώνονται για ανούσια πράγματα;». Λυπόμουνα που έβλεπα πόσα πολλά προβλήματα είχαν οι μεγάλοι και έλεγα καλύτερα που είμαι μικρός.

Η Μητέρα μου ήταν όλη μου η ζωή και ευχαριστώ το Θεό που έζησα αυτά τα 25 χρόνια δίπλα της. Στερήθηκε τα πάντα για να με μεγαλώσει και αυτό δεν το ξέχασα ποτέ. Όταν με ζήτησαν στη ΝΑSA είπα όχι επειδή δεν ήθελα να την αφήσω μόνη της, θα υπέφερε. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Οι στιγμές που πέρασα δίπλα στη μητέρα μου, είναι όλη μου η περιουσία και δεν θα την άλλαζα με τίποτα στο κόσμο.

Όταν πηγαίνω στον τάφο της για να της ανάψω το καντήλι, είναι σαν να την βλέπω μπροστά μου, σαν να βλέπω το χαμόγελο της, νιώθω την τρυφερότητα που είχε η ψυχή της. Αρκετές φορές, πήγα και στον τάφο του πατέρα μου που είναι θαμμένος στη Σκωτία.

Η ζωή μου σήμερα…

Πάντα μου άρεσε να βοηθώ τους ανθρώπους και να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί. Πολλές φορές, μου ζητάνε να τους βοηθήσω δίνοντας τους συμβουλές και πάντα το κάνω με όλη μου την αγάπη.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά ασχολούμαι αφιλοκερδώς με παιδιά που έχουν ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Τους βοηθώ ώστε να αποκτήσουν δυνατή  προσωπικότητα και να παίρνουν πιο γρήγορες αποφάσεις στο γήπεδο. Έχει να κάνει με την αντίληψη του παιχνιδιού και είναι κάτι καινούργιο για την Κύπρο, λέγεται Mental Game Coaching. Έχω το Mental Game Coaching by Marios Prodromou for Elite Football Talents.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα παιδιά όλου του κόσμου είναι…

Να μην απογοητεύονται και να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρα τους, όλοι είμαστε έξυπνοι και όλοι έχουμε ένα ή και περισσότερα ταλέντα. Αξίζει να παλέψουμε για κάθε μας στόχο, για κάθε μας όνειρο! Όλοι αξίζουμε σε αυτή τη γη!!!».

Πηγή: ant1iwo.com

 

Send this to a friend