Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλό μαύρισμα
Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλό μαύρισμα

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλό μαύρισμα

Έτοιμοι για το καλοκαίρι;

Όχι ακόμα!! Γιατί δεν αρχίζετε να προσθέτετε τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας, για να προετοιμάσετε το σώμα σας για ένα καλό μαύρισμα;

Γνωρίζετε ότι τα περισσότερα προϊόντα μαυρίσματος έχουν συστατικά που είναι φυσικά και προέρχονται από τις καθημερινές μας τροφές;

Ένα από αυτά τα βασικά συστατικά, για παράδειγμα, είναι το σπορέλαιο καρότου και η τυροσίνη που προέρχεται από τα ασπράδια αυγών, τον σολομό, τη σόγια και πολλά άλλα τρόφιμα.

Ας ξεκινήσουμε με τα καροτενοειδή που είναι τα πιο αποτελεσματικά συστατικά στη διατροφή μας και που βοηθούν στο φυσικό μαύρισμα, αφού αυτά τα μικροσκοπικά χρωματιστά συστατικά αποροφούνται άμεσα από τα κύτταρα του δέρματος και έτσι αρχίζουν να αλλάζουν το χρώμα του δέρματος.

Στα καροτενοειδή περιλαμβάνονται τα καρότα, τα οποία περιέχουν Β-καροτένιο, το πιο ισχυρό από τη λίστα των καροτενοειδών.

Επίσης, οι γλυκοπατάτες, που περιέχουν Β-καροτένιο και βιταμίνη Α, που βοηθά στην παραγωγή της μελανίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την αλλαγή του χρώματος του δέρματος.

Ακόμη μία τροφή με καροτενοειδή είναι τα βερικόκα, που περιέχουν υψηλή ποσότητα βιταμίνης Α με αρκετό Β-καροτένιο.

Γενικά, θυμάστε ότι τα φρούτα και λαχανικά που έχουν πορτοκαλί χρώμα περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης που είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα στο δέρμα.

Ένα από τα σημαντικά αμινοξέα για το δέρμα είναι η τυροσίνη που βοηθά στην παραγωγή μελανίνης. Μπορείτε να βρείτε μεγάλες ποσότητες τυροσίνης στα φύκια και ειδικά στη σπιρουλίνα, την οποία μπορείτε να πάρετε σε συμπλήρωμα ή να την χρησιμοποιήσετε σε σκόνη μέσα στα smoothies σας, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι βιολογική – οργανική. Ακόμη μία τροφή που περιέχει τυροσίνη είναι τα προϊόντα σόγιας και τα ασπράδια αυγών.

Η βιταμίνη Β2, με την ονομασία Ριβοφλαβίνη, δρα με παρόμοιο τρόπο μέσα στο σώμα όπως η τυροσίνη. Και αυτή βοηθά στην αυξημένη παραγωγή της μελανίνης και μπορούμε να τη βρούμε στα φαγητά μας, καταναλώνοντας μία χούφτα αμύγδαλα ημερησίως, τα οποία μας προσφέρουν και περισσότερη βιταμίνη Ε, που επίσης βοηθά στην παραγωγή της μελανίνης. Ακόμη μία τροφή πλούσια σε ριβοφλαβίνη είναι ο σολομός, το σκουμπρί και η πέστροφα.

Τα μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, και βότανα, όπως ο κόλιαντρος, είναι και αυτές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β2.

Για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, μην κάνετε υπερκατανάλωση σε αλκοόλ, καφεΐνη και αλάτι (νάτριο), αφού αυτά αφυδατώνουν και επηρεάζουν την παραγωγή της μελανίνης.

Αυξήστε λοιπόν την κατανάλωση σε Β-καροτενοείδη και κρατήστε το σώμα σας καλά ενυδατωμένο, για να έχετε ένα καλό και όμορφο μαύρισμα!

ΑΝΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΗ, ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ. BSc, MSc.

Send this to a friend