Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Μόλις ανακαλύψαμε το πιο ειδυλλιακό beach bar της Κύπρου
Μόλις ανακαλύψαμε το πιο ειδυλλιακό beach bar της Κύπρου

Μόλις ανακαλύψαμε το πιο ειδυλλιακό beach bar της Κύπρου

Αρχές καλοκαιριού και αναζητούμε νέα στέκια και μαγαζιά πάνω στο κύμα. Τα παραλιακά μαγαζιά άνοιξαν και ήδη κάναμε τις πρώτες μας βουτιές. Ένα καινούργιο μαγαζί με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα αλλά και τη δική του όμορφη ιστορία που πρέπει να επισκεφτείς έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στον Πρωταρά.

Τα τρία αδέλφια της οικογένειας Καρά, ο Άριστος, ο Κώστας και ο Χρήστος μεγάλωσαν σε αυτόν ακριβώς τον χώρο που σήμερα λειτουργεί το νέο αυτό beach/bar-restaurant Kaliφi. Στην περιοχή Κάππαρη και στην τοποθεσία όπου σήμερα βρίσκεται το ξενοδοχείο Μάλαμα βρίσκεται η παραλία Σκούταρη, περισσότερο γνωστή εξαιτίας και του ξενοδοχείου ως παραλία Μάλαμα. Εδώ, από το 1965 ο πατέρας της οικογένειας διατηρούσε την δική του καλοκαιρινή καλύφη πάνω στη θάλασσα, όπου όλη η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι περνούσαν εκεί αμέριμαν καλοκαίρια.

Ψάρεμα με την ψαρόβαρκα, φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα ψημένο επί τόπου από τη μητέρα και ευχάριστες καλοκαιρινές στιγμές σε ένα πανέμορφο ειδυλλιακό μέρος. Σήμερα, η τοποθεσία της καλύφης ζωντάνεψε και πάλι με τη λειτουργία αυτού του όμορφου beach bar με το όνομα Kaliφi, το οποίο δημιουργήθηκε εις ανάμνηση αυτών των αξέχαστων χρόνων που έζησαν εκεί τα τρία αδέφλια.

Το νέο μαγαζί ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει πολύ καλό καφέ, που καβουρδίζεται στην Κύπρο, διάφορα σνακ και τσιμπήματα. Το μεσημεράκι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις φρέσκες τους σαλάτες, σάντουιτς, μπέργκερ, μύδια, κάποια είδη σχάρας αλλά και τον ουζομεζέ που κοστίζει €9.90 για τα δύο άτομα.

Όταν το φως πέσει, τη θέα από την υπέροχη δύση του ήλιου μπορείς να την απολαύσεις με ένα ποτό στο χέρι: μία παγωμένη μπίρα, κρασί, ουζάκι και κοκτέιλ. Δοκίμασε το signature του μαγαζιού το Coconut Margarita που σερβίρεται σε φρέσκια καρύδα ή πιες ένα φρέσκο χυμό καρπούζι, πεπόνι ή πορτοκάλι.

Ένας ξεχωριστός χώρος που κουβαλά αναμνήσεις χρόνων μπορεί να γίνει το δικό σου νέο, καλοκαιρινό στέκι όπου εσύ θα φτιάξεις τις δικές σου όμορφες αναμνήσεις.

Για πληροφορίες: 99829095

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend