Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 7 (κυπριακές) παραλίες για βουτιές με το σκύλο σας
7 (κυπριακές) παραλίες για βουτιές με το σκύλο σας

7 (κυπριακές) παραλίες για βουτιές με το σκύλο σας

Ποιες είναι οι προσφερόμενες σε κάθε επαρχία της Κύπρου και τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες.
Κεντρική φωτογραφία: Παραλία Γλυκύ Νερό Α’, Παραλίμνι
Αποτελούσε και αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ιδιοκτήτες σκύλων, αφού μέχρι πρότινος το να βρεθούν σε μία παραλία, νόμιμα, με το κατοικίδιο τους ήταν απαγορευτικό.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και έπειτα από έντονες πιέσεις πολιτών αλλά και φιλοζωικών οργανώσεων, ο κάθε Δήμος «αναγκάστηκε» να καθορίσει παραλίες όπου θα επιτρέπονται τα τετράποδα ούτως ώστε να απολαμβάνουν και αυτά τη δροσιά της θάλασσας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά το 2017, είχαν καθοριστεί 6 παραλίες που επιτρεπόταν η παρουσία σκύλων, ενώ φέτος προστέθηκε ακόμη μία στον Δήμο Παραλιμνίου από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών.

Συγκεκριμένα, από δύο παραλίες για σκύλους έχουν καθοριστεί για τις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού και από μία σε Λευκωσία, Λάρνακα και Παραλίμνι. Όπως επισημαίνει η εγκύκλιος, οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις καθορισμένες παραλίες καλούνται όπως φροντίζουν για την ασφάλεια των συνανθρώπων τους και των σκύλων, καθώς και για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής, καθαριότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον.
Πιο κάτω οι παραλίες που μπορείς φέτος να πάρεις διακοπές το σκυλί σου 

1. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου, της επαρχίας Λευκωσίας.

2. Η παραλία στην τοποθεσία Κασιάνες (Spyros Beach) νότια του αεροδρομίου Λάρνακας, εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, της επαρχίας Λάρνακας.

Image result for Κασιάνες (Spyros Beach)

3. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβούλιου Αχέλειας, της επαρχίας Πάφου.

4. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβουλίου Νέου Χωρίου, της επαρχίας Πάφου.

Image result for παραλία περιοχή Πιτίλη

5. Η παραλία στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του ΣΑΛΑ, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβούλιου Μοναγρουλλίου, της επαρχίας Λεμεσού.

Image result for Καραβόπετρα μοναγρούλλι
6. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβουλίου Πισσουρίου, της επαρχίας Λεμεσού.
7. Η παραλία στην τοποθεσία Γλυκύ Νερό Α’ εντός των ορίων του Δήμου Παραλιμνίου. Ο καθορισμός της παραλίας αυτής ως περιοχής για λούσιμο σκύλων ισχύει μέχρι τις 31/12/2018.

 

Πηγή: city.sigmalive.com

 

Send this to a friend