Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ο Σάκης Ρουβάς ανέβασε χθες στα ύψη την αδρεναλίνη της νεολαίας που τον παρακολουθούσε με εξτασιασμό, το πανηγύρι του Κατακλυσμού, όπου χθες κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις. Μαγεία στην ατμόσφαιρα έδωσε το φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό. Από τις χθεσινές εκδηλώσεις ξεχώρισαν ο διαγωνισμός αυλού και μπάλου, το πάντρεμα των κυπριακών, νησιώτικων και σμυρναίικων τραγουδιών με τον Κυριάκο Μαππούρα και το Μουσικό Σχήμα Ησίοδος. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία της Εύης Καπάταη. Απόψε οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού συνεχίζονται στις Φοινικούδες, με τον παιδικό διαγωνισμό Ελληνικού τραγουδιού στις 8 το απόγευμα, που θα δώσει σκυτάλη στον Πολιτιστικό Όμιλο Ομόνοιας Αραδίππου. Στις 9:30 θα ακούσουμε το σκαλιώτικο νεανικό μουσικό σχήμα TRIPLE L.A.V και στις 10, το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, που θα παρουσιάσει ένα οδοιπορικό στην πορεία του έντεχνου Κυπριακού τραγουδιού, από τον Αχιλλέα Λυμπουρίδη, στον Αρμάνδο Τζοζεφέν και τον Κωστή Κωστέα. Στη δεύτερη εξέδρα στην Πλατεία Ευρώπης, εναλλάσσονταν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. Στην Τρίτη σκηνή στο Μεσαιωνικό Κάστρο, Το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Πάφιου παρουσιάζει το έργο «O Καραγκιόζης ψήστης λουκουμάδων και όχι μονο»

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Δήμος Λάρνακας, τίμησε στο πλαίσιο των εορτασμών του Κατακλυσμού, την καλύτερη δασκάλα του κόσμου, την Άντρια Ζαφειράκου, η οποία πρόσφατα έλαβε τη διεθνή τιμητική διάκριση. Η μητέρα της Άντριας Ζαφειράκου είχε γεννηθεί στην Αμμόχωστο, αλλά ο παππούς της καταγόταν από τη Λάρνακα. Η ελληνοκύπρια καλύτερη δασκάλα στον κόσμο, διδάσκει καλλιτεχνικά σε σχολείο του Λονδίνου όπου φοιτούν 1400 μαθητές και μιλούν πάνω από 35 διαφορετικές γλώσσες. Το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου που έλαβε, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχέδιο ναυαγοσωστικής και ασφάλειας οργανωμένων παραλιών, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί στις 12μ στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων. Η ετοιμασία του νέου εθνικού σχεδίου ναυαγοσωστικής και ασφάλειας οργανωμένων παραλιών είχε ανατεθεί στον Αρχιπλοίαρχο Κώστα Φυτίρη.

Ένα αίτημα που χρόνιζε εδώ και αρκετά χρόνια στο Δήμο Αθηένου, η αποκατάσταση της ιστορικής Δημοτικής Αγοράς και Χρήση της ως Πολιτιστικό, Πολυλειτουργικό Κέντρο, παίρνει σάρκα και οστά. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για ανάθεση του έργου που θα στοιχίσει 2 εκ ευρώ, συν Φ.Π.Α. Ο Δήμος Αθηένου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το 20% της συνολικής δαπάνης. Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 22/6. Το εξαιρετικό αυτό δείγμα αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Αθηένου, σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική, αλλά και πολιτιστική του αξία. Ήταν ένα πρωτοποριακό κτίσμα για την εποχή του, το 1950 όταν είχε χτιστεί, και σχεδιαστεί από τον σπουδαίο Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη. Η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς απόφαση και ήταν χρονίζον αίτημα του Δήμου Αθηένου αλλά το έργο δεν προωθήθηκε λόγω οικονομικής κρίσης. Το έργο είχε προταθεί για Ευρωπαική χρηματοδότηση το 2016, κάτι που τελικά δεν επιτεύχθηκε. Με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηένου, και οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και τη βοήθεια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, το έργο εγκρίθηκε ως Πολεοδομικό, αναμένεται να αρχίσει φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2020.

Send this to a friend