Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η έναρξη της Γιορτής του Κατακλυσμού τα είχε όλα (pics)
Η έναρξη της Γιορτής του Κατακλυσμού τα είχε όλα (pics)

Η έναρξη της Γιορτής του Κατακλυσμού τα είχε όλα (pics)

Στα φόρτε της θα βρίσκεται η Λάρνακα το επόμενο τριήμερο.

Η γιορτή του Κατακλυσμού είναι η κατεξοχήν γιορτή της πόλης του Ζήνωνα, γι’ αυτό και αυτές τις μέρες αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, κοσμοσυρροή στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων για να παρακολουθήσει την πλειάδα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και να επισκεφθεί τα υπαίθρια καταστήματα των πλανόδιων πωλητών.

Οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό ξεκίνησαν επίσημα χθες βράδυ. Απόψε (26/5) είναι προγραμματισμένοι οι διαγωνισμοί κυπριακών χορών, ενώ στις 11μ.μ. θα ξεκινήσει η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Αύριο Κυριακή (27/5) θα γίνουν οι παραδοσιακοί διαγωνισμοί ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιατισμάτων, ενώ από το πρόγραμμα της Δευτέρας του Κατακλυσμού ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία με τον Σάκη Ρουβά. Στα πλαίσια του Κατακλυσμού, εκτός από τα μουσικοχορευτικά προγράμματα, θα διοργανωθούν κολυμβητικοί και ιστιοπλοϊκοί αγώνες στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας, θα γίνουν αγώνες Beach Volleyστην παραλία, στο Μεσαιωνικό Κάστρο θα δοθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών, ενώ θα λειτουργήσουν περίπτερα με παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα. Εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό θα λάβουν χώρα το τριήμερο 25-28 Μαΐου και στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Οι εκδηλώσεις φέρουν την ονομασία «Γιορτή Κατακλυσμού/Ψαριού και 6ο Φεστιβάλ Νερού». Την Κυριακή θα τραγουδήσει στην Αγία Νάπα ο Βασίλης Καράς. Θα γίνουν διάφορες επιδείξεις στη θάλασσα, ενώ στα πλαίσια της γιορτής του ψαριού θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάζουν οι ψαροταβέρνες της περιοχής. Επίσης, στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και ειδών αλιείας.

Στον Πρωταρά, οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Fig TreeBay. Ξεχωρίζει η συναυλία της Δέσποινας Βανδή, που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ. Στο μεταξύ, αυξημένες κρατήσεις παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου εν’ όψει του εορταστικού τριημέρου κυρίως από Κύπριους επισκέπτες.

 Βάσος Βάσου

Κεντρική φωτογραφία: Iosif Michael

Send this to a friend