Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα : Αλλαγές στις τιμές στο χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου
Λάρνακα : Αλλαγές στις τιμές στο χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου

Λάρνακα : Αλλαγές στις τιμές στο χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου

Οι πολίτες που επισκέπτονται το Αεροδρόμιο Λάρνακας είτε για να μεταφέρουν δικά τους πρόσωπα τα οποία θα ταξιδέψουν, είτε θα ταξιδέψουν οι ίδιοι και θέλουν να σταθμεύσουν το όχημά τους στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς έχουν γίνει κάποιες σημαντικές ανακατατάξεις τόσο στους χώρους όσο και στις χρεώσεις.

Υπάρχει σαφής διαφορά στις χρεώσεις όσο αφορά στον ακάλυπτο χώρο στάθμευσης μεγάλης διάρκειας, τον καλλυμμένο χώρο στάθμευσης μεγάλης διάρκειας και τον χώρο στάθμευσης μικρής διάρκειας.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν τις πινακίδες στο χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου, έτσι ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή, ανάλογα με τις ανάγκες τους, έτσι ώστε να αποφύγουν υπερχρεώσεις χωρίς λόγο. Αν κάποιος σταθμεύσει σε χώρο μεγάλης διάρκειας ενώ θα παραμείνει για μικρή διάρκεια τότε θα πληρώσει το αντίστοιχο ποσό για μεγάλης διάρκειας παραμονή, ανεξάρτητα από την ώρα που θα κάνει στο αεδροδρόμιο.

Παραθέτουμε τις τιμές που ισχύουν ανάλογα με το χώρο και τον χρόνο στάθμευσης όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου:

Τιμές στάθμευσης Μικρής Διάρκειας

Χρέωση  Διάρκεια

€1.00      0-20 λεπτά

€3.00      21-40 λεπτά

€4.00      41-60 λεπτά

€6.00  1-2 ώρες

€7.00      2-3 ώρες

€8.00      3-4 ώρες

€9.00 4-8 ώρες

€10.00  8-24 ώρες

Τιμές στάθμευσης Ακάλυπτου Χώρου Μεγάλης Διάρκειας

Τιμή Διάρκεια

€10.00      0-24 ώρες

€4.00    Επιπλέον ημέρες

Τιμές στάθμευσης Καλυμμένου Χώρου Μεγάλης Διάρκειας

Χρέωση Διάρκεια

€7.00      0-60 λεπτά

€10.00    1-3 ώρες

€12.00    3-24 ώρες

€9.00    1-5 μέρες

€6.00  Κάθε επιπρόσθετη μέρα

Υπάρχουν επίσης 22 ειδικές θέσεις στάθμευσης στο μπροστινό μέρος του χώρου στάθμευσης για οχήματα Ατόμων με Αναπηρία ή/και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, στα οποία οι κάτοχοι μπλε κάρτας στάθμευσης μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν για 120 λεπτά.

Αλλιώς θα πρέπει να σταθμεύουν σε θέσεις για οχήματα ΑμεΑ στους χώρους μικρής ή μεγάλης διάρκειας με την ανάλογη χρέωση που βλέπετε πιο πάνω στους πίνακες.

Αποβίβαση/Παραλαβή Επιβατών

Η καθορισμένη περιοχή για αποβίβαση/παραλαβή επιβατών (Drop-Off & Pick-Up) βρίσκεται απέναντι από το τερματικό κτίριο, και είναι ιδανικός για όσους χρειάζονται να αποβιβάσουν/παραλάβουν επιβάτες ή επισκέπτες στον αερολιμένα. Η στάση είναι ΔΩΡΕΑΝ και επιτρέπεται μόνο για παραμονή 1 λεπτού.Επίσης υπάρχουν ξεκάθαρα σημεία στάσης για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Και πάλι, οι οδηγοί πρέπει να παραμένουν στα οχήματα τους καθ’όλη την διάρκεια της στάσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η στάση επιτρέπεται για πέντε λεπτά.

Τα οχήματα ΔΕΝ επιτρέπονται σε καμία περίπτωση να σταθμεύουν ή να παραμένουν χωρίς επιτήρηση στο δρόμο αποβίβασης επιβατών μπροστά από το τερματικό κτίριο. Υπάρχουν οδικές πινακίδες που ενημερώνουν τους χρήστες του αεροδρομίου ότι οποιοδήποτε μη εξουσιοδοτημένο ή χωρίς επιτήρηση όχημα στην συγκεκριμένη περιοχή θα μετακινείται με γερανό και θα υπάρχει χρέωση €85,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να ανακτήσουν το όχημα τους.

Πηγή : Offsite.com.cy – Γιώργος Καυκαλιάς

Send this to a friend