Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 8 (μοναδικοί) λόγοι για να πας στο φετινό Φεστιβάλ Φράουλας
8 (μοναδικοί) λόγοι για να πας στο φετινό Φεστιβάλ Φράουλας

8 (μοναδικοί) λόγοι για να πας στο φετινό Φεστιβάλ Φράουλας

Ο Δήμος της Δερύνειας σήμερα αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Αν και ένα μέρος του Δήμου, η Κάτω Δερύνεια είναι κατεχόμενη εντούτοις κατάφερε να αντεπεξέλθει και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονται για την καλύτερη διαβίωση των δημοτών της.

Σημείωσε πως η Δερύνεια απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την Αμμόχωστο και βρίσκεται πολύ κοντά με Πρωταρά και Αγία Νάπα.

Εκείνο, όμως, για το οποίο ξεχωρίζει η Δερύνεια και οι κάτοικοί της είναι υπερήφανοι είναι οι φράουλές της. Η Δερύνεια έχει δημιουργήσει παράδοση, κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής. Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Φέτος, το Φεστιβάλ φράουλας είναι το 11ο στη σειρά και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στο γήπεδο της Αναγέννησης Δερύνειας στις 19.00.

Αυτήν την Παρασκευή λοιπόν η Δερύνεια γιορτάζει και βρήκαμε όλους εκείνους τους λόγους για να πάμε!

1. Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Στο όμορφο, καθαρό, δροσερό και μοναδικό περιβάλλον του γηπέδου της Αναγέννησης Δερύνειας, μπορείτε να περάσετε τη βραδιά σας παρακολουθώντας ένα αξιόλογο παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συναυλία με τους καταξιωμένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Τριαντάφυλλο.

2. Συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες
Στο χώρο πέρα από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα προσφέρονται και πλούσιοι μεζέδες τους οποίους ετοιμάζουν με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό οι 129 εθελοντές της Αναγέννησης, ξοδεύοντας μόνο €6 (κόστος πίτας σουβλάκι-σεφταλιά). Επίσης σερβίρονται κλέφτικο, χάμπουργκερ, χότντοκ, κούπες, καραολιά, πατάτες και άφθονη παγωμένη μπύρα και ποτά από τα μπαρ!

3. Απόλαυσε την αγαπημένη σου φράουλα…
Ο Δήμος και οι παραγωγοί φράουλας της Δερύνειας θα διαθέσουν τεράστιες ποσότητες από το αγαπημένο μας φρούτο. Θα μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν αλλά και να αγοράσεις σε πολύ καλές τιμές όλα τα προΐόντα που φτιάχνονται με βάση τη φράουλα. Από μαρμελάδα, λικέρ μέχρι και φρέσκο χυμό φράουλας.

4. Πάμε για κλέφτικο στον Κωσταρή
Το καλοκαίρι το κλέφτικο έχει την τιμητική του, ιδιαίτερα στον Κωσταρή. Ο φούρνος πυρώνει από το πρωί και τα κομμάτια σιγοψήνονται για ώρες, μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και το κρέας να λιώνει στο στόμα. Απόλαυσε τη μερίδα σου (€11) κάτω από μια υπέροχη κληματαριά, σε μια άκρως καλοκαιρινή αυλή.
(23822046) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 72, Δερύνεια. Δ-Κ 12.00-23.00.

5. Ευκαιρία και για ουζάκι, στο Ουζερί Λόγω τιμής
Στον δρόμο Δερύνειας-Παραλιμνίου, θα εντοπίσεις ένα κουκλίστικο ουζερί, που θα σε κερδίσει με τη ζεστή εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών, το υπέροχα διακοσμημένο σκηνικό -με αμέτρητες γλαστρούλες να κοσμούν την πρόσοψή- και τις γαστρονομικές γεύσεις. Και – το σημαντικότερο- όλα αυτά έρχονται σε ένα πολύ value for money πακέτο. Το προσεγμένο μενού του προσφέρει μεζεδάκια με κρέας και φρέσκο ψάρι, είδη σχάρας, μυρωδάτους κεφτέδες και άλλα εδέσματα από την κυπριακής κουζίνα κι αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, χόρτασε με ένα mix grill (€9.95).
(99607508) Λεωφόρος Αμμοχώστου, Δερύνεια. Δ-Κ 13.00-01.00.

6. Επίσκεψη, φαγητό και καφές στο Μουσείο
Η Δερύνεια έχει φτιάξει ένα υπέροχο χώρο όπου στεγάζεται το Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακά Επαγγέλματα. Εδώ υπάρχει και το Λαογραφικό Μουσείου του Δήμου. Εκεί, πέραν από τα διάφορα ενδιαφέροντα εκθέματα που θα δεις θα βρεθείς σε ένα υπέροχο υπαίθριο χώρο. Εκεί, λειτουργεί κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων και μία καφετέρια/εστιατόριο. Μπορείς να φας σπιτικό μπέργκερ, να πιες καφεδάκι και φρέσκο χυμό φράουλας. Περισσότερα…
(23102771, 96529707) Δημήτρη Λιπέρτη, Δερύνεια. Δ-Σ 10.00-17.00 (χειμώνα), Δ-Σ 09.00-01.00.

7. Κλείσε για διαμονή στο Shongas Inn
Ένα παλιό αρχοντικό της Δερύνειας, 100 ετών, μετατράπηκε σε ένα μικρό vintage boutique ξενοδοχείο με έξι διαφορετικά δωμάτια, κάθε ένα από τα οποία έχει τον δικό του χαρακτήρα. Παλιά κρεβάτια, κομοδίνα και άλλα έπιπλα δένουν αρμονικά με πιο μοντέρνα και δημιουργούν μια πολύ όμορφη και φιλόξενη ατμόσφαιρα.
(23828292, shongasinn.com) Δημοκρατίας 8, Δερύνεια.

8. Πάμε για κοκτέιλ στο Cinnamon Lounge Bar
Ένα πανέμορφο κυπριακό αρχοντικό μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία, αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο χώρο που συνδυάζει αρμονικά τα στοιχεία του 19ου αιώνα με το πλιθάρι και τους δοκούς στο ταβάνι με vintage φωτισμούς και εντυπωσιακές κατασκευές με το σύγχρονο διακοσμητικό στοιχείο. Συνδυάζει βραβευμένα signature cocktail και επιλεγμένες γαστρονομικές γεύσεις φτιαγμένες με τη μαγεία των μπαχαριών και των βοτάνων. Προσφέρει πρόγευμα, brunch, lunch και δείπνο, αλλά διαθέτει και πιατέλες αλλαντικών και τυριών. Το Blank Angus Burger, όμως, το οποίο σερβίρεται με πατάτες wedge και σαλάτα (€12) θα γίνει η αδυναμία σου. Στα συν βάλε και τα διάφορα event και βραδιές με ζωντανή μουσική που διοργανώνουν.
(23828292) Δημοκρατίας 8, Δερύνεια. Δ-Πεμ, Κ 09.00-01.00 & Παρ-Σ 09.00-02.00.

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend