Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα : Ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες
Λάρνακα : Ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες

Λάρνακα : Ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες

Δεκαοχτώ συλλήψεις, μηδέν προσωποκρατήσεις…

Ουδείς από τους 18 συλληφθέντες στη Λάρνακα οδηγήθηκαν την Τετάρτη (23/5) ενώπιον της δικαιοσύνης για να εξασφαλιστεί εναντίον τους διάταγμα προσωποκράτησης.

Προφανώς, επειδή δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία εναντίον τους, που να τους συνδέει με τα υπό διερεύνηση αδικήματα. Επισήμως μας αναφέρθηκε ότι όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι και ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας είχε καταρτιστεί ολόκληρη ομάδα ανακριτών, προκειμένου ν’ ανακρίνουν και να πάρουν καταθέσεις από τα 18 πρόσωπα, στα οποία οι Αρχές Ασφαλείας «φόρεσαν χειροπέδες» κι έθεσαν υπό κράτηση το βράδυ της περασμένης Τρίτης (22/5), στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που έγινε στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας για πάταξη, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, του οργανωμένου εγκλήματος. Αρμόδια πηγή δήλωσε ότι πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς της Διωκτικές Αρχές για διάφορες ποινικές υποθέσεις.

Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτοί θεωρούνται… «ηχηρά» ονόματα στην πιάτσα. Εναντίον τους εξετάζονταν αδικήματα που αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι έγιναν σαρωτικές έρευνες στις κατοικίες, υποστατικά και στα οχήματα των συλληφθέντων και ότι έχουν κατασχεθεί έγγραφα και άλλα τεκμήρια, τα οποία αξιολογήθηκαν. Στις έρευνες συμμετείχαν άνδρες από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας, από το ΤΑΕ Λάρνακας, την ΥΚΑΝ, την ΜΜΑΔ και από το Αρχηγείο. Από τους 18 συλληφθέντες λήφθηκαν ανακριτικές καταθέσεις, το περιεχόμενο των οποίων επίσης αξιολογείται.

Άνθρακας ο θησαυρός

Τελικά, άνθρακας ο θησαυρός, αφού φαίνεται πως η Αστυνομία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εκείνα τα τεκμήρια και τη μαρτυρία, που να δικαιολογεί την προσωποκράτηση έστω ενός από τους 18 συλληφθέντες. Όπως εγκύρως πληροφορηθήκαμε, το μόνο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές είναι κάποια στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ορισμένοι από τους υπόπτους ενδεχομένως να εμπλέκονται σε αδικήματα φορολογικής φύσης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend