Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από την Σκαλιώτισσα

Περιθώριο τριών μηνών δίνουν οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών, πριν προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ζητώντας μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα, αποφασίστηκε χθες βράδυ στην Πανκοινοτική σύσκεψη. Στο διάστημα αυτό, θα γίνεται κλιμακωτός έλεγχος, κατά πόσο τηρείται κατά γράμμα το οργανόγραμμα των ενεργειών που έχουν καθοριστεί στα τρία προσχέδια μνημονίου συναντίληψης, που έχουν συνταχθεί από την Κυβέρνηση. Η Τρίτη εκδοχή του μνημονίου, κοινοποιήθηκε στο Δήμο Λάρνακας στις 2 Μαΐου, έπειτα από τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ζητούσε πιο ανάλαφρο και μη δεσμευτικό κείμενο. Στο τρίτο προσχέδιο μνημονίου, είχαν, σύμφωνα με το Δήμαρχο, αφαιρεθεί δεσμεύσεις και είχαν γίνει προσθήκες. Όπως αναφέρθηκε κατά την Πανδημοτική, ο Δήμαρχος είχε χθες ενημέρως από το Προεδρικό και από τον Υπουργό Ενέργειας ότι το μνημόνιο θα υπογραφεί μεταξύ Κυβέρνησης και Εταιρειών Περτελαιοειδών. Μάλιστα, κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο ότι κάποιες από τις έξι εταιρείες, αρνούνται να υπογράψουν το μνημόνιο, ωστόσο αυτό, θα τεθεί σε ισχύ, είτε υπογράψουν οι εταιρείες είτε όχι. «εμείς θα δούμε αν έγιναν εκείνα τα πράγματα που έπρεπε να γίνουν και πως εξελίσσεται η θέση της Κυβέρνησης. Αυτοσκοπός μας είναι να φύγουν οι δεξαμενές όχι να υπογραφούν μνημόνια» ανέφερε ο Δήμαρχος, Ανδρέας Βύρας, προσθέτοντας ότι «Αν δούμε ότι τίποτα δε γίνεται κι ότι πάλι βρισκόμαστε στις θεωρίες και στις πράξεις τότε έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους Δημότες της πόλης μας».

Αρχίζει επίσημα στις 8:30π.μ στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων η Διεθνής άσκηση Αργοναύτης 2018, την έναρξη της οποίας θα κηρύξει ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, στην παρουσία 240 ξένων εκπροσώπων στρατιωτικών και διπλωματών από 20 χώρες. Στην άσκηση μετέχουν Κύπριοι και στελέχη των Δυνάμεων Ασφαλείας από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Η.Β. και ΗΠΑ. Η 1η Φάση αρχίζει με εκτέλεση σεναρίου επί χάρτου, για εκκένωση αμάχων. Η τελική φάση της άσκησης, θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.

Υπογράφονται στις 10πμ, στον Δήμο Αραδίππου τα συμβόλαια για τα 6 σταθερά Πράσινα Σημεία και ενός κινητού που κατασκευάστηκαν και θα λειτουργήσουν στην Επαρχία Λάρνακας. Τα συμβόλαια θα υπογραφούν από τον Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη, Πρόεδρο του ΧΥΤΥ, και από την Κοινοπραξία η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για τη διαχείριση των Πράσινων σημείων στις Επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου, για το ποσό των €1,590,00.00». . Τα έξι Πράσινα Σημεία που θα λειτουργήσουν στην Επαρχία Λάρνακας βρίσκονται στην Αραδίππου, την Αθηένου, τη Δρομολαξιά, την Αναφωτία, την Κοφίνου.

Εργαστήρι «Τυφλός για μια Ώρα» συνδιοργανώνεται από τον Όμιλο Ρόταρακτ Λάρνακα Κίτιον και την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών. Στις 7:30μμ στο εστιατόριο BluePine οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιώματα όπως τα άτομα με πλήρη η μερική απώλεια όρασης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δια-δραστικές δραστηριότητες όπως περπάτημα με τα μάτια κλειστά και φαγητό στην απουσία του φωτός. Είσοδος θα είναι €15 με φαγητό+ 1 ποτό. Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών καλύπτει τις ανάγκες των 1.500 περίπου μελών της και εκπροσωπεί τους 3.000 περίπου τυφλούς, που υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα στην Κύπρο.

Αρχίζει σήμερα στο Capizzi η πρώτη Διακρατική Συνάντηση του έργου “Volunteering city” στην οποία συμμετέχει ο Δήμαρχος Αθηένου Κύπρου Κυριάκος Καρεκλάς, ως μέλος του δικτύου μεταφοράς της “volunteering city” που χρησιμοποιεί τον Εθελοντισμό για να προσεγγίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια σε κοινοτικό επίπεδο.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 12μ υα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Συμβουλίου Προσφορών του ΣΑΛ και στις 5μμ θα συνεδριάσει η Διαχειριστική Επιτροπή

Send this to a friend